Găsit cu compresoare de 30.000 lei în maşină Recomandat

Joi, 02 Martie 2023 15:12
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit şi indisponibilizat 12 compresoare pentru instalaţia de climatizare a autoturismelor din gama Mercedes Benz, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, în autoutilitara unui participant la trafic.
Astfel, în data de 01 martie 2023, în jurul orei 18.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic, pe D.N. 26, pe raza localităţii Vlădeşti, judeţul Galaţi, o autoutilitară condusă de o persoană de sex masculin, cu dublă cetăţenie, bulgară şi Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani.
La controlul poliţienesc efectuat, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost observate mai multe compresoare pentru instalaţia de climatizare a autoturismelor din marca Mercedes Benz, noi, ambalate şi etichetate, pentru care persoana care le transporta nu deţinea documente justificative privind achiziţia sau documente care să ateste dreptul de proprietate asupra bunurilor.
Cu privire la cele constatate, conducătorul a declarat că piesele auto le-a cumpărat de la alt conaţional şi că intenţiona să le transporte în Bulgaria pentru a le comercializa.
Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a pieselor şi presupunerea rezonabilă că ar putea fi bunuri rezultate în urmă săvârşirii unor activităţi ilicite, compresoarele, în valoare de 30.000 de lei, au fost reţinute pe bază de dovadă şi indisponibilizate, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu