Elemente de muniţie distruse controlat la Brăila Recomandat

Joi, 11 Martie 2021 15:55
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a organizat şi desfăşurat, joi, 11 martie 2021, în Poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, rezultate în urma asanării terenului în gospodării ale populaţiei şi terenuri virane şi agricole pe teritoriul judeţului în perioada noiembrie 2020 - februarie 2021.

Au fost distruse 8 elemente de muniţie rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, astfel: 3 proiectile explozive cal. 76 mm, un proiectil exploziv cal. 150 mm, un proiectil exploziv cal. 100 mm, un proiectil perforant cal. 47 mm, o bombă de aruncător cal. 60 mm. şi un focos de proiectil exploziv. Pentru distrugerea acestora s-au folosit aproximativ 5,5 kg exploziv.

Paza transportului şi asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrărilor de distrugere au fost asigurate de un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Brăila.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu