02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Constructorii Podului peste Dunăre au ajuns la al patrulea certificat negativ
Constructorii Podului peste Dunăre au ajuns la al patrulea certificat negativ

După ce au depăşit termenul de finalizare stabilit, constructorii Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila au ajuns la al patrulea certificat intermediar negativ, notează arenaconstruct.ro.
Conform reprezentanţilor CNAIR, asocierea Webuild SPA – IHI Infrastructure Systems CO Ltd nu a respectat durata de execuţie aprobată şi nu a îndeplinit gradul de mobilizare a resurselor incluse în ofertă şi nici programul de execuţie, conducând astfel la un ritm nesatisfăcător al execuţiei lucrărilor. Podul ar fi trebuit să fie gata în data de 2 iulie 2022.
Conform UPD 15 (Proiect Execuţie actualizat în februarie 2023) transmis de antreprenor, durata de execuţie este de 81 de luni, ceea ce înseamnă că proiectul va fi gata la data de 18 octombrie 2024.
La inaugurarea de pe 27 iunie anul acesta, anunţată de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, drumurile de legătură vor fi gata doar parţial.
La începutul lunii mai, stadiul fizic al lucrărilor era de 93,64%.
Antreprenorul a formulat un număr de 71 de revendicări, iar beneficiarul a formulat un număr de 29 revendicări.
Antreprenorul a fost nemulţumit de şedinţele de mediere şi de modul de soluţionare, înregistrând pe rolul instanţelor de judecată 20 cereri de chemare în judecată. Aceste litigii se află în prezent în diferite stadii de soluţionare.
Contractantul se consideră îndreptăţit la o prelungire a duratei de execuţie, având revendicări emise în acest sens.
La rândul său, CNAIR a fost nemulţumită de şedinţele de mediere şi de modul de soluţionare şi a înregistrat anul acesta o cerere de chemare în judecată, care are termen pe 23 iunie 2023.
Drumul principal va avea o lungime de 19 kilometri, podul suspedant va avea 1.974 ml, iar racordul cu Măcin va avea 4,3 km.
Proiectul include realizarea unui pasaj CF, a 21 de poduri, a unui nod rutier şi a şase intersecţii la nivel.


Articole înrudite