Brăila: Percheziţii de amploare la braconieri Recomandat

Joi, 19 Ianuarie 2023 09:50
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marți dimineaţă, 17 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila au efectuat opt percheziţii domiciliare în vederea prevenirii şi combaterii braconajului, la imobilele a opt bărbaţi, pe raza satului Urleasca şi comuna Traian.
Astfel, la imobilele a şase bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 33 şi 53 de ani, toţi din satul Urleasca, au fost descoperite şi ridicate 14 plase de pescuit monofilament, 15 plase de pescuit de tip setcă şi două unelte de pescuit tip prostovol.
De asemenea, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Traian, au fost descoperite şi ridicate trei plase de pescuit de tip setcă.
Niciunul din bărbaţii în cauză nu este autorizat să deţină unelte de pescuit, fiind astfel întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial prevăzută de art. 64 lit. i din OUG 23/2008 şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm prevăzută de art. 64 lit. k din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu