Autocar blindat cu produse accizabile oprit la frontieră - Regional Recomandat

Vineri, 13 Mai 2022 12:16
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit, într-un autocar condus de un cetăţean român, 60 de litri de alcool şi 1800 de ţigarete ascunse în cutii cu diferite produse.
"În data de 12 mai a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocar ce efectua o cursă regulată pe  ruta Chişinău-Iaşi. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, printre bagajele pasagerilor, mai multe cutii ce conţineau 60 de litri de băuturi alcoolice, fără documente de provenienţă şi 1800 de  ţigarete. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparţin şoferului autocarului", potrivit I.T.P.F. Iaşi.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 2.200 de lei, persoana fiind sancţionată de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu