29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au început nominalizările pentru Profesorul Anului din mediul rural 2022
Au început nominalizările pentru Profesorul Anului din mediul rural 2022

Teach for Romania dă startul nominalizărilor pentru prima ediţie a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2022 şi caută profesorii care reuşesc să demonstreze că se poate chiar şi acolo unde pare că e imposibil.

„Evenimentul pe care îl dedicăm acestor oameni implicaţi vine ca semn de recunoştinţă şi mulţumire că nu renunţă să creadă în potenţialul elevilor, că îşi doresc să ajungă la fiecare în parte, le creează contexte de învăţare adaptate şi le oferă şansa la un viitor mai bun prin educaţie. Aceşti profesori merită să iasă din anonimat, iar efortul, dăruirea şi perseverenţa lor să fie recunoscute”, spune Iulia Pielmuş, director executiv, Teach for Romania.

Cum se poate nominaliza un profesor?

Poate fi nominalizat orice cadru didactic (învăţător, profesor, consilier şcolar) care este sau a fost angajat într-o şcoală din mediul rural. Propunerile de candidaturi pot fi făcute de către elevi, părinţi, membri ai comunităţii, colegi de cancelarie sau inspectori şcolari, profesori metodişti sau alţi specialişti din educaţie, până la data de 27 februarie 2022, ora 23:59, pe site-ul: https://teachforromania.org/echitateineducatie.

Categoriile de nominalizare sunt: Prevenirea abandonului şcolar; Dezvoltarea literaţiei; Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale; Dezvoltarea leadership-ului la elevi; Implicarea în comunitate. Pentru fiecare categorie, un juriu format din 5 persoane va evalua fiecare candidatură şi va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Primele 3 candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informaţiilor furnizate. Anunţarea câştigătorilor va fi făcută în cadrul unui eveniment organizat la Iaşi, în data de 24 martie 2022.


Articole înrudite