22 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Amintiri din viitor”: Expoziţie de acuarelă la Muzeul de Istorie Tecuci
„Amintiri din viitor”: Expoziţie de acuarelă la Muzeul de Istorie Tecuci

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” organizează în parteneriat cu Institutul Hispano-Român din Castellon – Spania, expoziţia de acuarelă „Amintiri din viitor” a pictorului Tiberiu Mateescu.
Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 11 mai 2023, la ora 16:00, la sediul muzeului tecucean din strada 1 Decembrie 1918, nr. 36. De asemeni, tablourile vor fi expuse în perioada mai-iulie 2023, cu posibilitatea de a fi achiziţionate de vizitatori la finalul perioadei de expunere. Invitaţi speciali ai acestui eveniment vor fi: Prof. Constantin Ilaş de la Şcoala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci şi pictorul Mircea Cojocaru.
Tiberiu Mateescu s-a născut la Târgovişte în 1987, este un om îndrăgostit de natură, muzică şi pictură. A absolvit Facultatea de Design în Castellón de la Plana, unde locuieşte şi în prezent. În prezent se află pe parcursul unui drum al creaţiei artistice, al experimentării, al descoperirilor şi al expoziţiilor de pictură. Încă din anul 2013 a participat la diferite expoziţii împreună cu alţi artişti dar şi la expoziţii personale, în diferite oraşe în Spania (Castellón, Benicassim, Sevilla, Madrid), cum şi în Franţa, Italia şi desigur România. Este membru al Asociaţiei Acuareliştilor Români alături de care a participat la diferite festivaluri dedicate picturii în acuarelă (Fabriano, Italia). Este îndrăgostit de natură, de pădurile din România, de muzica şi gastronomia ei, şi speră să-şi viziteze din ce în ce mai des ţara natală. Prin muzică şi pictură se pot comunica stări, senzaţii, sentimente, se pot vindeca răni... şi asta pentru că muzica şi pictura ajung acolo unde cuvintele nu pot ajunge, transmite Muzeul de Istorie Tecuci.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite