28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Victor Negrescu a solicitat sancţionarea eurodeputatului care a comparat România cu Vestul Sălbatic
Victor Negrescu a solicitat sancţionarea eurodeputatului care a comparat România cu Vestul Sălbatic

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în scris, conform procedurilor parlamentare, preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, sancţionarea eurodeputatului Guido Reil care, în plenul Parlamentului European, a comparat România cu Vestul Sălbatic şi a afirmat, totodată, că ţara noastră nu merită să fie în Uniunea Europeană, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul „Europarlamentar german: Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen!”.
„Nu pot accepta ca ţara mea să fie atacată gratuit de un eurodeputat extremist în plenul Parlamentului European. De aceea, am solicitat, utilizând procedurile parlamentare specifice, sancţionarea imediată a acestuia. Sancţiunea aplicată poate conduce la ştergerea înregistrării intervenţiei, pierderea dreptului la o parte din indemnizaţie, suspendarea dreptului de vot sau a participării la diferite activităţi parlamentare. Dacă acum tolerăm acest tip de mesaj anti-românesc, există riscul ca acest comportament să se reproducă în continuare sub forme şi mai dure”, a explicat demersul său europarlamentarul român, Victor Negrescu.
În solicitarea adresată preşedintei Parlamentului European, se subliniază faptul că, prin declaraţia sa, europarlamentarul extremist a adus atingere demnităţii României, creând, în acelaşi timp, şi un prejudiciu valorilor europene consacrate. Documentul este fundamentat în baza articolului 10, alineat 1 din Regulamentul de Procedură al Parlamentului European, coroborat cu articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale, precum şi aplicarea prevederilor articolelor 175, alineat 1 şi alineat 6, respectiv 176, alineat 1 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European, potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă al PSD.


Articole înrudite