25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Unul dintre cei doi subprefecţi ai Galaţiului şi-a dat demisia
Unul dintre cei doi subprefecţi ai Galaţiului şi-a dat demisia

După două luni de când a fost numită în funcţia de subprefect, astăzi, 18 mai 2021, Andra Mihaela Costache şi-a dat demisia. Motivul oficial al demisiei ar fi că tânăra penelistă va candida în oraşul Târgu Bujor pentru funcţia de primar.
”Astăzi am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de subprefect al judeţului Galaţi. O perioadă scurtă, dar extraordinară, intensă, cu multe provocări şi oportunităţi de a cunoaşte oameni minunaţi alături de care m-am implicat, pe cât a fost posibil, în acţiunice au contribuit la binele gălăţenilor. Acelaşi scop, şi-anume binele comunităţii, este şi cel cu gândul la care mi-am înaintat demisia. Voi candida, din partea PNL, pentru funcţia de primar al Târgului Bujor, iar pregătirile pentru acest următor pas implică multă muncă şi pregătire, cărora vreau să le dedic tot timpul necesar”, a declarat Andra Mihaela Costache.
Motivul real al demisiei este încă ţinut secret, pe perioada campaniei electorale existând posibilitatea ca Andra Mihaela Costache să se suspende din funcţia de subprefect.
Şansele de a câştiga alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor sunt mici, tânăra penelistă fiind de ani de zile plecată din oraşul natal, cota de notorietate şi încredere a localnicilor fiind extrem de mică pentru candidata PNL.
În 2020, la Târgu Bujor alegerile au fost câştigate de candidatul PSD Laurenţiu Viorel Gîdei cu 69,81%, iar candidatul de atunci al PNL, Sorin-Aurelian Artene a primit doar 24,98% din voturi.
Laurenţiu Viorel Gîdei a participat însă şi la alegerile parlamentare şi a obţinut un loc de deputat, drept pentru care şi-a dat demisia din funcţia de primar. În acest context, în data de 20 iunie 2021 se organizează din nou alegeri locale pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor.


Articole înrudite