26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Ichim şi-a făcut bilanţul pe 2015
Senatorul Ichim şi-a făcut bilanţul pe 2015

Dr. Paul Ichim, senator PNL de Galaţi, a transmis de curând presei un comunicat cuprinzând o sinteză a activităţii sale parlamentare în anul 2015. Sinteza sună cam aşa: iniţiative legislative - 30 (total de la începutul mandatului – 66), declaraţii politice - 6 (total de la începutul mandatului – 20), întrebări - 24 (total de la începutul mandatului – 65), interpelări - 10 (total de la începutul mandatului – 23), interpelări la adresa prim-ministrului - 2 (total de la începutul mandatului – 10), moţiuni semnate - 8, din din care 2 moţiuni de cenzură (total de la începutul mandatului – 9).
„Cred că activitatea parlamentară trebuie măsurată prin prisma calităţii acesteia şi nu prin cea a cantităţii de semnături puse pe diverse întrebări, interpelări sau iniţiative fără sens”, a ţinut totuşi să precizeze senatorul gălăţean.
Din totalul de 30 de iniţiative legislative depuse în cele două sesiuni parlamentare ale anului trecut, 3 au devenit lege (L 260/2015 – pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, L 283/2015 - pentru modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" şi L 273/2015 pentru declararea zilei de 1 octombrie Ziua de luptă împotriva cancerului de sân).
O altă propunere legislativă a fost aprobată este cea privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.
Celelalte iniţiative legislative se află în diferite stadii în procesul de legiferare, fiind în dezbatere fie la Camera Deputaţilor, fie la Senat sau fiind înscrise pe ordinea de zi a viitoarelor şedinţe de plen.


Articole înrudite