27 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Scrisoare deschisă: ”George Cătălin Stângă, demisia din funcţia de Preşedinte al Filialei Galaţi a PNL!”
Scrisoare deschisă: ”George Cătălin Stângă, demisia din funcţia de Preşedinte al Filialei Galaţi a PNL!”

Preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, nu a ieşit public cu niciun fel de declaraţie după alegerile din 9 iunie 2024. Atât Monitorul de Galaţi, cât şi alţi jurnalişti din Galaţi au încercat să-l contacteze pentru a obţine un punct de vedere în legătură cu rezultatul istoric dezastruos al PNL Galaţi, din cauza căruia mai mulţi liberali şi-au dat deja demisia din funcţiile deţinute în partid. Stângă a ales doar să tune şi să fulgere pe grupurile interne ale partidului căutând vinovaţi, trădători, tabere şi grupuleţe de liberali nemulţumiţi de conducerea locală a partidului.

Cert este că multe voci din rândul liberalilor se arată revoltate că PNL Galaţi a ajuns de râsul lumii nu numai în plan local, ci și național, dar preşedintele partiduleţului liberal, căci aşa a ajuns după aceste alegeri PNL Galaţi, nu iese public nici cu declaraţii, nici cu demisie, ci doar cu multe drumuri la Bucureşti încercând să-şi salveze poziţia, deşi ca să mai fii preşedinte la o filială micuţă, care ia cel mai mic scor din ţară, nu mai e mare sfârâială.

Unul dintre cei care nu mai suportă ce se întâmplă în filiala Galaţi a PNL este fostul vicepreşedinte şi liderul de grup al consilierilor judeţeni liberali în mandatul trecut, Ionică Simbanu. Acesta îi cere public demisia pentru eşecul de la alegerile din 9 iunie 2024 şi îi reproşează modul dezastruos în care a condus filiala.

Redăm mai jos integral scrisoarea deschisă a lui Ionică Simbanu:


”Domnule Preşedinte al Filialei Galaţi a PNL, George Cătălin Stângă

Am aşteptat ca demisiile din ultima vreme ale unor lideri locali ai partidului să vă determine să înţelegeţi că sunteţi principalul responsabil pentru rezultatele catastrofale obţinute la recentele alegeri de către Filiala Galaţi a Partidului Naţional Liberal, pe care o conduceţi – deficitar! - de cel puţin opt ani.
Vina este a dumneavoastră, domnule Stângă George Cătălin, nu o mai căutaţi în altă parte! S-a ajuns aici din cauza modului autoritar de conducere. Practic, aţi deturnat activitatea Filialei PNL Galaţi, aţi trădat scopurile statutare ale acesteia, până când aceasta – cândva o mândrie a partidului! – a decăzut tot mai mult şi a ajuns pe ultimul loc în clasamentul filialelor naţionale ale PNL.
Imaginea Filialei Galaţi a PNL a avut mult de suferit în rândul electoratului din judeţul Galaţi, dar mai cu seamă în Municipiul Galaţi, unde la ultimele alegeri am înregistrat un scor dezastruos. Niciodată în istoria ultimilor 30 de ani, PNL nu a avut un candidat la Primăria Galaţi cu un rezultat atât de slab! De vină este mai ales lipsa de pregătire a liderului filialei, care a folosit discursul public pentru a promova propria persoană, în detrimentul ideologiei partidului, care a fost lăsată în plan secund sau chiar şi mai jos decât atât. 
Am asistat din partea dumneavostră la o demonstraţie de ego dus la extrem. În lipsa realizărilor locale ale filialei, aţi mers în faţa electoratului doar cu realizările guvernării liberale. Aţi preluat „pe persoană fizică” Filiala Galaţi a PNL şi aţi secat-o de resursă umană prin îndepărtarea liberalilor autentici şi de valoare, culminand cu migrarea a 5 (cinci) primari către altă formaţiune politică.
Toate acestea nu fac decât să demonstreze trădarea scopurilor de căpătâi ale doctrinei liberale şi să ducă în derizoriu ideea de reprezentare a populaţiei de către un partid, prin aleşii acestuia. 
Prin mesajul transmis de dumneavoastră pe grupurile interne ale PNL, de neasumare a eşecului umilitor suferit de Filiala PNL Galaţi la alegerile din 9 iunie 2024 şi indicarea altor vinovaţi sau a unor tabere – nedefinite! - din interiorul partidului, aţi dovedit, domnule George Cătălin Stângă, încă o dată, că nu aţi înţeles nimic din ruşinosul rezultat al alegerilor locale, previzibile de altfel pentru mulţi alţii. 
Vedem acum că doriţi să vă menţineţi pe poziţia ocupată, să vă găsiţi scuze în aşa-zisa trădare din partea unora, prin tot felul de scenarii fanteziste, dar fără a fi dovedite, în timp ce Filiala Galaţi a PNL se află în acest moment în disoluţie din cauza managementului dumneavoastră catastrofal.
În aceste condiţi, vă solicit în mod deschis, domnule Stânga George Cătălin, demisia din funcţia de Preşedinte al Filialei Galaţi a PNL.             
Filiala Galaţi a PNL are nevoie în aceste momente, mai mult ca oricând, de o conducere competentă, matură şi orientată spre reprezentarea cetăţenilor în concordanţă cu principiile şi obiectivele PNL, care în acţiunea sa politică, „în calitatea de partid de centru-dreapta, membru al Partidului Popular European, urmăreşte respectarea valorilor universale ale libertăt?ii şi demnităţii umane şi a valorilor traditŢionale ale poporului român, precum şi reprezentarea ideilor şi valorilor dreptei democratice româneşti. 
Simbanu Ionică, membru PNL Galaţi”


Articole înrudite