17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grupul consilierilor locali PDL, prin vocea lui Viorel Trif, a trimis o scrisoare deschisă primarului Dumitru Nicolae, pe care au înregistrat-o ieri şi la secretariatul Primăriei şi a remis-o şi presei. În scrisoarea semnată de trei consilieri locali PDL - Viorel Trif, Petre Alexe şi Dan Dobrea -, aceştia îi solicită edilului şef al urbei să convoace o şedinţă de îndată a Consiliului Local în care să se analizeze situaţia legată de serviciul de distribuţie a energiei termice în Galaţi, precum şi pentru identificarea unor soluţii legale de asigurare a agentului termic necesar încălzirii locuinţelor. „Am solicitat acest lucru ţinând cont de situaţia în care se află Apaterm, societate la care instanţa a decis declanşarea procedurii de faliment. Dorim ca în cadrul şedinţei să supunem din nou discuţiilor propunerea făcută anterior de grupul PDL şi susţinută de grupul de consilieri locali ai PC, şi anume încredinţarea directă, pe o perioadă determinată, a serviciului de furnizare a apei calde şi a căldurii către Electrocentrale”, ne-a declarat consilierul local PDL Viorel Trif.
Contactat telefonic, primarul Dumitru Nicolae ne-a declarat că va analiza orice propunere venită din partea oricărui consilier local şi va ţine cont de ea. „Aştept ca cei care vin cu o asemenea propunere să ne explice atunci de ce Guvernul a alocat atât de puţini bani Galaţiului pentru subvenţia la căldură”, ne-a declarat primarul Nicolae.
Viceprimarul liberalul Mircea Răzvan Cristea, precum şi consilierul local PNL Marius Stan, cel care aspiră la fotoliul de primar al Galaţiului, nu au putut fi contactaţi telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere legat de ceea ce se întâmplă cu Apaterm, precum şi care ar fi soluţiile de rezolvare a problemei. O atitudine care nu poate fi înţeleasă, în condiţiile în care Marius Stan doreşte să fie primarul Galaţiului dar nu vorbeşte în cele mai multe cazuri decât despre fotbal şi nu despre probleme legate de administraţia locală, aşa cum ar fi şi firesc. În plus, şi liberalii au oameni desemnaţi în conducerea Apaterm, ceea ce înseamnă că sunt şi ei responsabili de ceea ce s-a întâmplat cu această societate.
Senatorul PDL Marius Necula, unul dintre cei care au criticat vehement  situaţia de la Apaterm, ne-a declarat marţi seară că felicită judecătorul sindic, care a înţeles despre ce este vorba, pentru că incompetenţa celor de la Primărie şi complicitatea la jaful de la Apaterm începeau să falimenteze şi Electrocentrale.


Articole înrudite