26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prioritatea PSD - dezvoltarea tuturor comunităţilor locale
Prioritatea PSD - dezvoltarea tuturor comunităţilor locale

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea ţării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcţie de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive şi profund discriminatorii şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor şi pentru a le asigura cetăţenilor acces la toate utilităţile – apă curentă, canalizare, gaz etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România. PSD demonstrează astfel că se ţine de cuvânt!PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea ţării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcţie de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive şi profund discriminatorii şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor şi pentru a le asigura cetăţenilor acces la toate utilităţile – apă curentă, canalizare, gaz etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România. PSD demonstrează astfel că se ţine de cuvânt!

Guvernul PSD a alocat finanţare de peste 8,5 milioane de lei pentru dezvoltarea comunei Şendreni, fonduri pe care autorităţile le vor investi în infrastructura rutieră şi în educaţie. Nu mai puţin de 5.093.893 de lei vor fi cheltuiţi pentru modernizarea unor drumuri în satele Movileni, Şerbeştii Vechi şi Şendreni, iar 3.399.761 de lei vor fi investiţi pentru construirea unor poduri în satele Şerbeştii Vechi şi Şendreni. Fonduri guvernamentale vor fi investite şi pentru modificarea acoperişului şi amenajarea interioară a mansardei Şcolii Gimnaziale nr. 1 şi Grădiniţei cu program normal nr. 1 din Şendreni, proiect în valoare de 21.826 de lei.

Pentru dezvoltarea comunei Costache Negri, au sunt alocate fonduri de peste 14,5 milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru investiţii extrem de importante - extinderea alimentării cu apă, extinderea reţelei de canalizare, modernizarea infrastructurii rutiere şi reabilitarea căminului cultural. Datorită finanţărilor guvernamentale, reţeaua de canalizare va fi extinsă la nivelul întregii comune. Valoarea totală a proiectelor de investiţii în comuna Costache Negri, în perioada 2016-2018, a guvernării PSD, se ridică la suma de 14.511.364 lei.

În comuna Drăgăneşti, din judeţul Galaţi, cele mai importante investiţii se fac cu fonduri alocate de Guvernul PSD, prin PNDL şi PNDR. Guvernul sprijină dezvoltarea comunei Drăgăneşti cu peste 6 milioane de lei. Un proiect extrem de important pentru comunitate, finanţat din fonduri guvernamentale, este cel privind construirea unei grădiniţe în satul Malu Alb, pentru care autorităţile din Drăgăneşti au primit o finanţare de peste 1,1 milioane de lei. Investiţia este în derulare. Şi modernizarea drumurilor, în comuna Drăgăneşti, se face cu bani de la Guvern. Prin PNDL, comunei Drăgăneşti i-au fost alocaţi peste 5,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii.

Şi Barcea beneficiază de fonduri guvernamentale, de peste 19 milioane de lei. Comunei îi sunt finanţate trei proiecte dedicate modernizării infrastructurii rutiere. Cel mai mare dintre ele depăşeşte 8 milioane de lei, iar cel mai mic – 4 milioane de lei.


Articole înrudite