23 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi a strâns 10.000 de semnături în campania ”Ţie nu ţi-e sete de dreptate?”
PNL Galaţi a strâns 10.000 de semnături în campania ”Ţie nu ţi-e sete de dreptate?”

PNL Galaţi a organizat o conferinţă de presă, joi, 7 decembrie 2023, pe tema campaniei liberale ”Ţie nu ţi-e sete de dreptate?” care are ca scop reducerea preţului la apă şi canalizare, Galaţiul fiind unul dintre judeţele cu cel mai mare tarif la apa potabilă.
Liberalii susţin că au strâns aproximativ 10.000 de semnături de la gălăţenii nemulţumiţi de preţurile practicate de societatea APA CANAL SA.
”În viziunea noastră, dacă este aplicată o politică corectă de APA CANAL se poate reduce preţul la apă şi canalizare în judeţul Galaţi cu 40%. Am stat de vorbă cu gălăţeni care mi-au spsu că nu este normal ca judeţul nostru care stă foarte bine din punct de vedere hidrologic, pentru că suntem înconjuraţi de Dunăre, Siret şi Prut să aibă cel mai mare preţ la apă din România”, a spus preţedintele PNL Galaţi, George Cătălin Stângă.
Acesta a mai reamintit că gălăţenii au ieşit în stradă în această vară pentru a protesta împotriva acestor tarife şi că oamenii au primit, de la PSD recomandarea să consume mai puţină apă şi explicaţia că societatea are nevoie de bani pentru a face investiţii în modernizarea reţelei.
”Tupeul şi obrăznicia pesediştilor vine tocmai din încasările foarte mari pe care le au cei care conduc APA CANAL. Nu ar fi fost atât de aroganţi şi obraznici dacă nu ar fi avut veniturile pe măsura tupeului. Păpuşarii acestei instituţii sunt baronii locali Fotea şi Pucheanu. Pentru că dl Fotea este preşedintele consiliului director de la Apa Canal (n.r. - societatea nu are un consiliu director ci doar consiliu de administraţie condus de Florin Popa, iar Costel Fotea este preşedintele al consiliului director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară - Serviciul Regional Apă canal), iar dl Pucheanu reprezintă Primăria municipiului Galaţi care este acţionarul majoritar al APA CANAL. Cel care a fost ales de dumnealor să conducă APA CANAL este dl director general Condurache Aurel  care în luna a iunie a acestui an a avut un venit de peste 60.000 euro într-o singură lună”, a declarat George Stângă. Potrivit informaţiilor facute publice de liberal, membrii consiliului de administraţie, oameni cu funcţii în organizaţia PSD, de la APA CANAL au încasat şi ei pentru o singură şedinţă 27.000 euro, liberalii considerând că PSD tratează societatea APA CANAL ca pe o puşculiţă de partid.
Liberalii vin şi cu soluţii pentru scăderea tarifului apei. Acestea au fost enumerate de prim-vicepreşedintele PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu. Este vorba despre fonduri europene sau din alte surse cu care s-ar putea schimba motoarele de la pompele de la Priza Dunării care au vechime de aproximativ 60 de ani şi care au un randament foarte mic faţă de tehnologia din prezent.
”O altă metodă de a fi eficientă societatea şi de scădere a tarifelor ar fi montarea unor panouri fotovoltaice pe terenul lor de la Priza Dunării care să deservească un motor electric. Desigur, cu energie verde am putea să plătim un preţ mai mic al apei. Şi aceasta investiţie se poate face pe un program european”, a propus deputatul Onuţ Atanasiu.
La conferinţa de presă susţinută de preşedintele PNL Galaţi, deputatul George Stângă, prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Onuţ Atanasiu şi prim-vicepresedintele PNL, senatorul George Scarlat, au mai participat primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, primarul oraşului Bereşti, Mihai Bejan, preşedintele organizaţiei municipale, Alexandru Serban şi grupurile de consilieri locali şi judeţeni ai PNL Galaţi.
Atât Lucian Costin, cât şi Mihai Bejan s-au plâns la rândul lor de preţurile mari practicate în oraşele lor.
În concluzie, liberalii afirmă cu tărie că vor continua campania lor până când vor reuşi să convingă PSD-ul să reducă tarifele la apă şi canalizare.


Articole înrudite