16 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi a prezentat listele complete pentru alegerile parlamentare
PNL Galaţi a prezentat listele complete pentru alegerile parlamentare

După agitaţia din ultimele săptămâni din organizaţia judeţeană a PNL Galaţi, iată că astăzi ne-au fost transmise prin intermediul unui comunicat de presă primele informaţii oficiale privind listele complete cu candidații la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie 2024, precum și declarațiile candidaților care ocupă primele locuri la Senat și la Camera Deputaților, Florin Cîțu și George Scarlat.

Aşadar, aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat în premieră, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de George Scarlat, actual senator şi fost deputat în perioada 2012 – 2016, iar pe locul doi se află deputatul George Stângă. Lista continuă cu Irina Luminiţa Stanciu (avocat), preşedinte interimar al Organizaţiei Femeilor Liberale Galaţi, actualul deputat Onuţ Valeriu Atanasiu (profesor), consilierul judeţean Radu Valentin (antreprenor), iar pe locul şase este avocata Mihaela Buzoianu. Lista este completată de Iulian Boţ (primarul comunei Lieşti), Mihai Bejan (primarul oraşului Bereşti), de antreprenorul Florin Râclea, de medicul UPU Angel Liviu Trifan, de economista Laura Angelica Coman şi de Teodor George Alupoaei. 


„Acum că sunt listele stabilite, avem cu toţii obligaţia să ne unim în jurul a două obiective politico – electorale semnificative: preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, trebuie să primească sprijinul pentru accesul în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar partidul să-şi unească forţele pentru a obţine un scor mai bun decât cel de la locale. Ştim toţi ce avem de făcut, vremea discuţiilor s-a încheiat. Trebuie să înţelegem cu toţii că doar punând oamenii pe primul loc putem construi o societate mai unită şi mai prosperă, unde fiecare om contează şi fiecare problemă este tratată cu responsabilitate şi compasiune”, a declarat George Scarlat, cap de listă pentru Camera Deputaţilor. 

Oferta electorală pentru Senat a Partidului Naţional Liberal este deschisă de fostul prim-ministru Florin Cîţu, senator începând cu anul 2016. Cîţu este urmat de Codruţ Tiberiu Manoliu (notar public). Pe locul trei pe lista pentru Senat se regăseşte antreprenorul Ştefan Drugan, iar pe patru se află prof. Gina Brânzan (actual inspector şcolar general în cadrul IŞJ Galaţi). Emilia Niculescu, viceprimarul comunei Costache Negri, ocupă poziţia a cincea, iar antreprenorul Viorel Marian Petre se află pe locul şase.


„Galaţiul este un judeţ otrăvit de PSD, aici fiind locul în care, ca pe vremea comuniştilor, carnetul de partid deschide orice uşă. Investiţiile în infrastructură au fost deficitare de-a lungul timpului şi judeţul a fost ţinut intenţionat într-o stare de subdezvoltare, pentru că aşa vor să controleze socialiştii votul. Mă alătur echipei PNL Galaţi cu gândul de a lupta împotriva acestei hidre roşii care a secat de resurse această parte din ţară şi sunt convins că vom reuşi, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, să răsturnăm acest uriaş PSD cu picioare de lut. Vom face tot posibilul ca, de aici, din inima Moldovei, să transmitem un semnal pentru electoratul de dreapta din întreaga ţară”, a concluzionat fostul Premier Florin Cîţu.


Articole înrudite