18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pensionarii, primiţi la PSD
Pensionarii, primiţi la PSD

Aproximativ 60 de pensionari gălăţeni au participat, joi, la cea de-a treia zi de protest, desfăşurată în faţa Prefecturii Galaţi, acţiune demarată la începutul săptămânii şi care se va încheia sâmbătă. Deşi protestul de joi ar fi trebuit să însemne o pichetare a sediului PSD Galaţi, până la urmă, pichetarea s-a transformat într-o vizită la sediul partidului, unde o delegaţie de 20 de pensionari a fost primită de deputatul PSD de Galaţi Florin Pâslaru.

„Aşa cum v-am spus, am decis să pichetăm sediul PSD, dar am vorbit la telefon cu doamna Lucreţia Roşca, care ne-a invitat la ora 17.00, la partid, când ajunge şi dumneaei, să ne arate documentele în legătură cu Legea 192/2015. Am vorbit şi cu domnul Pâslaru la telefon şi mi-a zis că ne aşteaptă la partid, aşa că haideţi să facem o delegaţie de 20 de persoane să mergem la PSD", le-a spus protestatarilor şi Vasile Panţuş, preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere.

După întâlnirea de la sediul PSD, Toader Cristea, liderul  Alianţei Europensionarilor din România, le-a spus vârstnicilor din faţa Prefecturii că sâmbătă, la ora 11.00, la Prefectură se vor întâlni cu parlamentarii gălăţeni cărora le vor prezenta problemele, întâlniri ce se vor realiza de acum înainte cu regularitate, la fiecare trei luni.  

Reamintim că pensionarii solicită publicarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 192/2015 privind indexarea valorii punctului de pensie cu 50%, respectiv 25% (pentru cei încadraţi în condiţii speciale, respectiv, deosebite de muncă), pentru pensionarii prejudiciaţi din siderurgie şi minerit, care au ieşit la pensie până la data de 01.01.2011; emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aplicarea Legii 192/2015 începând cu 1 decembrie 2015, pentru toţi pensionarii din siderurgie şi minerit; aplicarea legii în sensul ca valoarea punctului de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu brut pe economie; calculul pensiei în funcţie de venitul brut realizat de asigurat, la care s-a achitat CAS obligatoriu (conform Decretului 389/1972), precum şi neimpozitarea pensiei. În plus, pensionarii gălăţeni cer ca pensiile speciale să se acorde după o activitate de 35 de ani şi nu parlamentarilor care au deţinut un singur mandat (adică 4 ani), în caz contrar alocându-se oricărui angajat, după 4 ani de vechime în câmpul muncii, o pensie minimă de 400 de lei.

Vineri, la ora 11.00, pensionarii intenţionează să picheteze sediul PNL Galaţi.  


Articole înrudite