01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nicolae Ciucă, noul preşedinte al Senatului
Nicolae Ciucă, noul preşedinte al Senatului

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost ales preşedinte al Senatului în şedinţa de plen de marţi. Votul a fost secret cu buletine. Au fost înregistrate 88 voturi "pentru" şi 16 "împotrivă". Pentru această funcţie şi-a mai depus candidatura Anca Dragu (USR), care a obţinut 16 voturi "pentru" şi 88 "împotrivă".
Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a pledat pentru dezbateri ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare şi pentru prezentarea candidaţilor, care să preceadă votul, dar alegerea s-a desfăşurat "prin procedura obişnuită", după cum a precizat Alina Gorghiu, preşedintele de şedinţă. "Ideea de a maneliza alegerea preşedintelui Senatului nu cred că este foarte fericită", a afirmat liderul grupului senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.
Luni, liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi-a depus mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotativa guvernamentală. Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul a fost asigurat de Alina Gorghiu, notează Agerpres.


Articole înrudite