22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ludovic Orban: Nu voi accepta nicio înțelegere cu PSD
Ludovic Orban: Nu voi accepta nicio înțelegere cu PSD

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Giurgiu, că nu va accepta nicio înțelegere cu PSD pentru a pune capăt crizei guvernamentale actuale, iar singura soluție "onorabilă" este refacerea coaliției.
Orban a punctat că sunt trei variante pentru ieșirea din criză, și anume refacerea coaliției existente, o înțelegere cu PSD sau trecerea în opoziție.
"Trebuie rezolvată criza cu orice preț. Nu cred că este mai importantă persoana și soarta unui om decât România și decât PNL. Cu cât terminăm mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine. Știți foarte bine că există trei variante, nu e complicat. Avem varianta să refacem coaliția existentă, avem varianta să facem o înțelegere cu PSD și varianta de a trece în opoziție. Astea sunt cele trei variante, nu există alte variante. Personal, vă spun că nu voi accepta nicio înțelegere cu PSD. Orice înțelegere pe care a făcut-o de-a lungul timpului PNL cu PSD s-a terminat în gravul dezavantaj al PNL și în câștigul PSD", a spus Ludovic Orban.
Președintele PNL a adăugat că nu poate fi acceptată nici varianta unui guvern minoritar și nu își dorește nici trecerea în opoziție, iar soluția este refacerea coaliției.
"Nu putem accepta nici să rămânem agățați ca guvern minoritar de mila PSD care în mod evident că ne va arunca de la putere exact atunci când o să le convină lor cel mai mult, după ce ne vom compromite și după ce nu vom avea capacitatea de a guverna. Opoziție nu-mi doresc. PNL are vocația guvernării. Toate eforturile pe care le-am făcut de-a lungul carierei mele au fost în direcția de a câștiga alegerile și de a duce PNL la guvernare. Strategic, singura soluție onorabilă, din punctul de vedere al electoratului, care, de altfel, e susținută de aproape 70% din electorat, pe cercetările sociologice pe care le-am făcut, e să refacem coaliția. Nu e complicat, știm foarte bine care-i prețul refacerii coaliției. Că acest preț va fi plătit acum, peste două zile, peste o săptămână sau peste 45 de zile, acest preț va fi plătit, credeți-mă ce vă spun", a susținut Ludovic Orban.
Orban a subliniat că la alegerile din 25 septembrie liberalii au nevoie să aleagă un om care poate negocia formula de guvernare cea mai avantajoasă.
"În 25 septembrie, practic, aproape că alegerea dumneavoastră e mult ușurată chiar și din perspectiva strategiei politice și a perspectivelor existente, cine poate reface coaliția de guvernare și cine nu poate reface coaliția de guvernare. (...) Avem nevoie să alegem în fruntea PNL un om care are știința, arta, experiența pentru a putea, în actualul context politic, să negocieze formula de guvernare care să fie cea mai avantajoasă și care să ne dea posibilitatea să guvernăm cât mai bine", a conchis Orban.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a participat vineri la ședința Colegiului Director Județean PNL Giurgiu în care a fost prezentată moțiunea de candidatură la președinția partidului. (sursa Agerpres)


Articole înrudite