02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lilian Scripnic (AUR Galați): Stimaţi aleşi locali ai oraşului Tecuci, aţi uitat complet de ce v-au votat cetăţenii!
Lilian Scripnic (AUR Galați): Stimaţi aleşi locali ai oraşului Tecuci, aţi uitat complet de ce v-au votat cetăţenii!

Deputatul AUR Galaţi Lilian Scripnic trage un semnal de alarmă faţă de situaţia critică în care se află Oraşul Tecuci. "Nu cred că după 32 de ani de democraţie şi administraţie publică în România, ne-am fi putut imagina că într-un oraş de circa 31.000 de locuitori, administraţia locală ar fi putut ajunge la terifianta «performanţă» de a nu fi în stare să adopte bugetul local. Este revoltător modul în care aleşii locali ai acestui oraş s-au îndepărtat de la menirealor de a-şi face datoria faţă de cetăţeni. Ei nu înţeleg că jurământul pe care îl depun la preluarea mandatului nu reprezintă doar nişte vorbe în vânt", spune deputatul AUR Galaţi.

Lilian Scripnic menţionează că până acum oraşul a funcţionat în mod de avarie, cu 8% din bugetul pe anul 2021. "Suntem la jumătatea anului şi consilierii locali nu au reuşit să aprobe Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului iniţial centralizat de venituri şi cheltuieli şi Programul de investiţii publice pe grupe de investiţii şi surse de finanţare al UAT Municipiul Tecuci, pe anul 2022. Până acum oraşul a funcţionat în mod de avarie, cu 8% din bugetul pe anul 2021. De luna aceasta nu se mai pot face plăţile pentru lucrările de investiţii, pentru asfaltare, pentru iluminatul public şi salubrizare, pentru funcţionarea Poliţiei Locale, pentru reabilitărea şi modernizărea unor şcoli. Sunt în pericol de neplată prestaţiile sociale către persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, către asistaţii sociali, precum şi bursele elevilor. Programul «Masă caldă în şcoli» nici măcar nu s-a putut derula. Ceea ce este şi mai grav, este faptul că se pot pierde eventualele finanţări din PNRR", precizează acesta.

Deputatul AUR Galaţi le cere demisiile aleşilor locali din Tecuci. "Îmi exprim indignarea faţă de felul în care Primarul şi consilierii locali ai oraşului Tecuci pun mai presus orgoliile de partid şi ambiţiile lor politice mărunte. Oare ce doresc să demonstreze cu acest blocaj? Că sunt mari politicieni? Că sunt maeştrii ai luptelor politice şi buni combatanţi pe scena politică? Dacă nu reuşiţi să asiguraţi un buget acestui oraş, cum veţi putea oare face faţă provocărilor ce vor fi în toamna şi iarna care urmează, cu preţuri în creştere la energie? Stimaţi aleşi locali ai oraşului Tecuci, aţi uitat complet de ce v-au votat cetăţenii! Nu cred că îi mai reprezentaţi pe cei care au pus ştampila pe buletinul de vot! Reprezentaţi alte interese şi dacă nu reuşiţi să stabiliţi un dialog şi să găsiţi soluţii, mai bine prezentaţi-vă demisiile!", a declarat Lilian Scripnic.


Articole înrudite