01 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Klaus Iohannis se retrage din competiţia pentru şefia NATO
Klaus Iohannis se retrage din competiţia pentru şefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis i-a informat, joi, 20 iunie 2024, pe membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) că se retrage din competiţia pentru funcţia de secretar general al NATO, informează prin intermediul unui comunicat de presă Administraţia Prezidenţială.
Klaus Iohannis a cerut CSAT să se pronunţe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, iar membrii CSAT s-au declarat în favoarea susţinerii de către România a candidaturii premierului olandez.
Alianţa Nord-Atlantică (NATO) ia decizii prin consens, astfel că orice candidat are nevoie de sprijinul tuturor celor 32 de aliaţi.
În luna martie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO, argumentând că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.


Articole înrudite