24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Klaus Iohannis bagă PNL-ul în şedinţă din cauza lui Costel Alexe şi Mihai Chirica
Klaus Iohannis bagă PNL-ul în şedinţă din cauza lui Costel Alexe şi Mihai Chirica

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, 27 aprilie 2021, în cadrul unei conferinţe de presă, despre criteriile de integritate anunţate în campanie, în contextul în care şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, şi primarul din Iaşi, Mihai Chirica, ambii de la PNL, sunt cercetaţi penal.
Răspunsul şefului statului a fost: "Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă", a replicat Iohannis.
Întrebat dacă vocea sa mai contează pentru PNL, în contextul în care şeful statului le-a cerut liberalilor să ia o decizie şi după apariţia acuzaţiilor la adresa lui Costel Alexe, Iohannis a răspuns: "Vom vedea".
Întrebările jurnaliştilor au venit ca urmare a faptului că patru persoane au fost reţinute la Iaşi, iar alte şapte au fost puse sub control judiciar în dosarul DIICOT în care sunt cercetaţi mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Iaşi în legătură cu concesionarea unui teren al primăriei. Surse judiciare au precizat că primarul Iaşiului Mihai Chirica are calitatea de inculpat în acest dosar, după ce a fost audiat la DIICOT în cursul zilei de luni. El este acuzat de omisiunea sesizării, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă.
Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce a solicitat şi primit tablă şi alte produse siderurgice de la combinatul siderurgic Liberty Galaţi.

Citeşte şi Costel Alexe şi Bogdan Grecu, fostul director al combinatului siderurgic din Galaţi, plasaţi sub control judiciar de către DNA


Articole înrudite