17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Haos pe toate planurile!
Haos pe toate planurile!
Deputatul liberal Victor Paul Dobre consideră că strategia PDL pentru câştigarea alegerilor se bazează pe teoria haosului. Liberalul include în această strategie înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Mişcarea Populară, ce ar urma să cuprindă şi PDL. Dobre a comentat: „În acest haos ce face PDL? Mai scoate un iepure din pălărie: Mişcarea Populară, astfel încât oamenii să nu mai înţeleagă nimic. Preocuparea e cum să scape cât mai repede de alegeri. Ne ascundem în spatele primarilor, ecologiştilor, facem curcubeu. Nu-i preocupă decât binele lor şi cum să îşi păstreze mai multe locuri în administraţia locală, judeţeană, centrală sau în Parlament prin manipularea alegerilor - votul prin corespondenţă şi câte şi mai câte idei din acestea. Dar ultima, se pare că asta e Alba ca Zăpada, un fel de ou în care e ascuns PDL cu oranjul, cu Boc, şi toată ceata lor”.
În viziunea lui Dobre, măsurile guvernului majoritar PDL au aruncat ţara în haos pe toate componentele sociale, economice, administrative. Liberalul a declarat: „Economia e în haos, în planul legislativ la fel. S-au deschis tot felul de şantiere, la regionalizare nu e o lege, nimic, se vorbeşte, doar talk-show-uri, în ce priveşte comasarea alegerilor nu e nicio lege, niciun proiect, se vorbeşte haotic”. Liberalul a adus printre argumente Inspecţia Socială, înfiinţată la recomandarea forurilor europene, desfiinţată însă extrem de rapid, precum şi parametrii care indică starea dificilă a economiei: „Cu numai doi ani în urmă guvernul Boc a desfiinţat Inspecţia Socială. Au desfiinţat-o şi acum se plâng că nu au pe cine să trimită să verifice.
Economia României e din ce în ce mai sumbră: În luna august şomajul şi-a reluat creşterea, inflaţia rămâne înaltă, salariul mediu stagnează sau scade. Toate promisiunile lui Boc rămân doar vorbe în vânt, la care se adaugă lipsa oricăror măsuri de relansare economică.”
Concluzia liberalului: „Emblematic, am putea spune: haos, numele tău e PDL.”


Articole înrudite