25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Stângă (PNL Galaţi): „Sprijin pentru România” este un program coerent de susţinere a românilor şi a domeniilor esenţiale pentru ţara noastră!
George Stângă (PNL Galaţi): „Sprijin pentru România” este un program coerent de susţinere a românilor şi a domeniilor esenţiale pentru ţara noastră!

În câteva săptămâni din momentul lansării programului, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a concretizat mai multe măsuri care vin în sprijinul românilor cu venituri reduse, dar şi al firmelor care au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă, anunţă deputatul şi preşedintele PNL Galaţi, George Stângă.
George Stângă precizează că "doar în ultima săptămână au fost adoptate o serie de măsuri în cadrul pachetului „Sprijin pentru România”. Aş aminti în acest sens:
1) Voucherele pentru alimentele de bază, în valoare de 250 lei, care vor fi acordate celor cu venituri mici începând cu 1 iunie, o dată la două luni. Valoarea totală a proiectului este de peste 3 miliarde de lei, din care jumătate sunt fonduri europene, cu aproximativ 3 milioane de beneficiari, persoane şi familii cu adevărat în nevoie.
2) 300 de milioane de euro vor fi acordate sectorului agricol pentru capitalizarea fermelor şi unităţilor de producţie. Vor fi acordate microgranturi cu un buget total de 50 milioane euro, cu peste 10.000 beneficiari estimaţi, câte 5.000 euro pentru microîntreprinderi. De asemenea, vor fi acordate granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, cu un buget total de 250 milioane euro, respectiv câte 15% din cifra de afaceri, cu un estimat de 10.000 beneficiari.
3) Şantierele deschise cu finanţare europeană vor beneficia de sprijin concret care să compenseze dificultăţile generate de creşterile de preţuri. Reuşim, astfel, în mai puţin de o lună de când am aprobat prima tranşă în valoare totală de 1,7 miliarde de lei să asigurăm întregul sprijin guvernamental pentru investiţii pe care ni l-am propus prin acest program, de aproximativ 5,2 miliarde de lei".
Potrivit acestuia, "sunt măsuri care au rolul de a ajuta economia românească şi de a-i sprijini în mod real pe români să facă faţă preţurilor ridicate".


Articole înrudite