18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Geoană: „Galaţiul trebuie reaşezat pe harta economică a Europei”
Geoană: „Galaţiul trebuie reaşezat pe harta economică a Europei”

Mircea Geoană a revenit pe plaiurile de la Dunăre, în urbea noastră, deşi fusese prezent şi la lansarea candidaţilor partidului. A vizitat întreaga ţară în ultimul timp, dar a revenit la Galaţi întrucât consideră că potenţialul uriaş al acestui oraş trebuie să fie fructificat economic. Graţie poziţiei strategice a oraşului înconjurat de cele trei ape - Dunăre, Prut şi Siret -, Galaţiul ar putea redeveni un mare nod comercial european. Geoană crede în reluarea legăturilor economice cu vecinii noştri din fostul bloc comunist (moldoveni, ucraineni, ruşi - n.r)

Partidele clasice pierd datorită corupţiei

În opinia lui Geoană acum este momentul reconstrucţiei politice şi a promovării meritocraţiei deoarece partidele clasice s-au epuizat şi vor pierde tot mai mult susţinerea electoratului din cauza corupţiei din interiorul lor. Fost lider PSD, Geoană a câştigat votul foarte multor gălăţeni, din întregul judeţ, iar pentru aceasta el le-a mulţumit şi a confirmat ipoteza ca parte din această susţinere să se transfere spre actuala formaţiune politică pe care o clădeşte, însă Geoană nu îşi face foarte multe iluzii, ci este pregătit să clădească încet dar sigur un nou partid de stânga.

Varianta Băsescu este doar o zbatere

În această perioadă, un alt politician de top, Traian Băsescu încearcă recrearea unui nou partid. În câteva zone ale ţării Băsescu a reuşit să capaciteze destul de mulţi susţinători care l-au întâmpinat la lansările de candidaţi. A fost şi cazul Galaţiului, unde Sala Sporturilor s-a umplut cu baloane dar şi susţinători. Cu toate acestea, Mircea Geoană consideră că aceste situaţii reprezintă doar o zbatere iar Băsescu nu va mai avea puterea să influenţeze prea mult viaţa politică românească. Motivaţia: românii nu vor putea uita cât de greu au dus-o în regimul Băsescu.


Articole înrudite