28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Cîţu: Sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei
Florin Cîţu: Sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit cu Marisa Lago, înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ al SUA, cu care a discutat despre situaţia de securitate, sancţiunile aplicate Rusiei şi intensificarea schimburilor comerciale.
"Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ pentru comerţul internaţional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanţarea Rusiei în toate domeniile", a scris Cîţu, luni, pe Facebook.
El arată că a transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor pentru apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române.
Preşedintele Senatului notează şi că SUA susţin aderarea României la OECD, în clubul naţiunilor dezvoltate. De asemenea, Cîţu precizează că oficialul american a reiterat susţinerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) şi pentru Iniţiativa celor Trei Mări. (sursa Agerpres)


Articole înrudite