18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Marius Necula a purces la campania de seducţie prin epistole care au ca scop înmugurirea în creierele gălăţenilor a dorinţei de a-l avea pe post de primar al urbei pe actualul senator portocaliu. Drept pentru care gălăţeni din mai multe zone ale oraşului au primit în cutiile poştale scrisorele în care Necula înfierează cu mânie proletară actualii capi ce conduc municipalitatea. Şi pentru că buzunarele din ce în ce mai goale ale gălăţenilor se dovedesc în ultima vreme cea mai bună pedală de apăsat pentru şantajul emoţional şi seducţia electorală definitivă a cetăţenilor aflaţi pe locul II privind şomajul naţional, Necula a marşat puternic pe faptul că autorităţile gălăţene refuză aplicarea prevederilor Legii 175. De aceea a anunţat atât în epistolele cu pricina, dar şi într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va depune un proiect legislativ ce va completa Legea 175, cu prevederea sancţiunilor ce vor fi aplicate pentru refuzul ştergerii penalităţilor la întreţinere. Necula a declarat: „Am un proiect care priveşte capitolul sancţiuni. Săptămâna viitoare acest proiect va fi depus ca să intre în circuit, în regim de urgenţă pe cele două camere, astfel încât să nu mai aud această motivaţie: nu vreau să aplic legea pentru că şi aşa nu-mi pasă pentru că nu aveţi ce-mi face. O să vedem dacă le mai dă mâna... Vor fi sancţiuni, amendă, va fi şi pe persoană, nu numai pe administraţie publică. E vorba de directorii societăţilor aflate în subordinea primăriei care nu vor să proceseze un dosar şi atunci merg cu sancţiuni pe toată linia, pornind de la amendă până la sancţiune penală. Începem gradual”. Senatorul PDL a adăugat că furnizorii de apă rece, cladă şi căldură, respectiv Apă-Canal şi Apaterm, la Galaţi, refuză aplicarea legii, cu susţinerea Primăriei.
Întrebat dacă nu a început prea devreme campania electorală - prin aceste răvaşe - Necula a motivat că scrisorile către gălăţeni nu fac parte dintr-o campanie electorală (deşi conţin nume de contact, numere de telefon şi adrese electronice), ci reprezintă una de informare. În plus, în opinia acestuia este deja „cam târziu”.
Manevra scrisorilor este un pas din pe care Necula îl face în speranţa că îşi va împlini visul Necula de a ocupa fotoliul edilului şef al urbei, vis pe care şi-l hrăneşte de foarte mulţi ani. Nu vă aminteşte de veveriţa din Ice Age care îşi urmăreşte ghinda în toate cele trei serii?
Nu vom comenta acum întreaga epistolă a lui Necula. Ne rezumăm la formula de salut, pe care o considerăm una misogină: „Stimate gălăţean”. De parcă ar conta numai opinia capului familiei, iar ceilalţi membri cu drept de vot nu ar conta, şi nu ar avea drept de vot, ci opţiunea ar fi stabilită exclusiv de către cel mai în vârstă bărbat al familiei.  Campania „scrisorica” a pierdut din vedere nu doar femeile şi adolescenţii, ci şi electoratul cel mai conştiincios, pensionarii, după ce Necula a avut curiozitatea să afle de la pensionari cu cât sînt plătiţi de alte partide. Senatorul a refuzat să numească partidele, menţionând doar voalat că ar exista persoane interesate să pună paie pe foc. „Poate că sunt nemulţumiţi că primesc 100 şi nu 150, că sunt plătiţi la oră. Să spună!”, i-a îmboldit Necula declarativ pe bunicii gălăţeni din organizaţiile care protestează pe la porţile PDL.
În cazul în care din cutia dvs. poştală nu a căzut răvaşul electoral, nu vă îngrijoraţi. Va sosi! Necula a adăugat că acolo unde echipele partidului s-au organizat mai bine, au reuşit să pună în cutiile poştale una din cele 5.000 dintre scrisorile respective. Astfel a răspuns senatorul la întrebarea privind absenţa acelor scrisori tocmai din cutiile poştale ale colegiului său.

Articole înrudite