20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dihonie în PNL Galaţi
Dihonie în PNL Galaţi

Chiar dacă preşedintele organizaţiei PNL Galaţi, George Stângă, a anunţat, în urmă cu o săptămână, că nu îl mai susţine la preşedinţia partidului pe candidatul Ludovic Orban şi a schimbat tabără declarând că va vota la congres candidatul Florin Cîţu, iată că organizaţia PNL de la Galaţi nu îi este alături deocamdată.
Despre schimbările aproape lunare de poziţie ale organizaţiei gălăţene PNL şi ale preşedintelui acesteia, Monitorul de Galaţi a scris în articolele:
Biroul Politic Judeţean PNL Galaţi se reuneşte luni pentru a-l trăda pe Orban şi Obrejenia preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă
Chiar dacă până acum, obiceiurile politice autohtone erau ca organizaţia să-şi urmeze liderul în decizii sau invers (mai rar), iată că acum taberele sunt atât de împărţite încât preşedintele vrea una, iar organizaţia e indecisă, iar taberele din interiorul partidului încearcă să-şi impună, fiecare, favoritul.
„Evident că trăim în democraţie. Şi evident că democraţia se aplică oriunde, în orice structură social-politică, deci şi într-un partid. S-a scris despre opţiunile pe care le au diverşi lideri ai PNL pentru un candidat sau altul la poziţia de preşedinte al partidului. Se întâmplă şi în Galaţi, se întâmplă oriunde în filialele din ţară. Ceea ce este normal, întrucât acest fapt înseamnă libertate, înseamnă democraţie. PNL e un partid unde nu se impune nimănui o anumită opinie, unde fiecare are părerea lui, unde, ca în orice campanie electorală, un candidat îşi prezintă platforma politică pentru a-şi atrage votanţi. Despre asta este politica! În Galaţi, oamenii au preferinţe, bazate pe relaţiile cu cei doi candidaţi, sau bazate pe convingerile despre ce poate face unul - sau celălalt -, pentru partid, sau pur şi simplu bazate pe ceea ce crede fiecare despre cum ar trebui să arate partidul în viitor. Sunt membri de bază ai partidului, primari, viceprimari, vicepreşedinţi, care îl văd pe Orban preşedinte. Alţii, cu aceleaşi funcţii, îl văd pe Cîţu în această poziţie. Problema încă se dezbate. Preşedintele filialei are, de asemenea, opţiunea sa. În acest context, va urma o perioadă de dezbateri însoţite de argumente, de prezentări ale moţiunilor candidaţilor, de întrebări şi de răspunsuri. Cu alte cuvinte, este campanie în partid! Însă la sfârşitul acestei perioade, adică pe 17 septembrie, filiala Galaţi va supune votului în CDJ opţiunea finală, aceea pentru candidatul alături de care, oficial, PNL Galaţi va merge la alegerile finale din 25 septembrie”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a organizaţiei PNL Galaţi.
Indiferent dacă aceasta este o decizie strategică de a aştepta până în ultimul moment şansa de a fi în tabăra câştigătoare, chiar dacă e o "şopârlă comunicaţională" aruncată în spaţiul public, această dezbinare nu dă bine, ci doar demonstrează alegătorilor că nimic nu se schimbă în politica gălăţeană şi că nici generaţia "altfel" nu este altfel decât dinozaurii pe care chiar ei i-au îndepărtat.


Articole înrudite