18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dezastrul organizării unei vizite oficiale de înalt rang sau măsuri de protecţie paranoice?
Dezastrul organizării unei vizite oficiale de înalt rang sau măsuri de protecţie paranoice?
Democrat-liberalii îşi dădură iarăşi cu stângul în dreptul, la organizarea vizitei premierului Boc, a ministrului Udrea, la care s-a adăugat compania altor membri de top ai partidului care fac parte dintre susţinătorii lui Boc. Acest fapt nu a fost o surpriză, căci PDL este expert în încurcarea crâncenă a borcanelor privind organizarea. Drept pentru care enervarea a fost înlocuită de amuzamentul detaşării la privirea unei harababuri, încă de la aflarea (nu de la organizatori, ci de la colegi) că a fost schimbată atât locaţia cât şi ora de începere a întâlnirii jurnaliştilor cu echipa lui Emil Boc. 
Premierul descinsese în jurul orei 16.00 la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pentru a-şi convinge colegii gălăţeni că este cea mai bună opţiune privind conducerea partidului. Întâlnirile cu jurnaliştii fuseseră fixate pentru orele 17.00, în două locaţii diferite: la sediul PDL cu premierul pentru declaraţii politice şi la Prefectură, pentru semnarea finanţării unor proiecte ale municipalităţii. Drept pentru care purtătorii de cuvânt ai PDL şi Primăriei convocaseră jurnaliştii acreditaţi la orele şi locaţiile stabilite. Întâlnirea cu membrii PDL a continuat, aşa că a fost dispusă modificarea planului iniţial. Astfel, ambele conferinţe au fost mutate în aceeaşi locaţie, cu punerea de mijloace de transport pentru jurnaliştii care nu fuseseră anunţaţi de modificările survenite în program.
La ora 17.50 încă nu începuse sesiunea declaraţiilor de presă. Corespondenţii naţionali erau asaltaţi de la Bucureşti cu telefoane din ce în ce mai dese şi mai presante. Iritarea plutea densă în aer, să o tai cu cuţitul.
Sala de şedinţe de la primul etaj, de lângă biroul conducerii muzeului, era înţesată cu jurnalişti, ceea ce a surprins-o pe Elena Udrea, care a exclamat: „Dar ce mulţi sunteţi?!”.
Apoi au fost semnate contractele pentru trei investiţii la Galaţi, prezentate pe scurt de primar, iar Udrea a amintit investiţiile viitoare. După ce şi-a spus poezia, ministresa s-a apucat să mâzgălească pe un pliant, ca să îşi omoare timpul. Premierul, la rândul său, în prezenţa primarului, oprit la conferinţă, făcea apel la organizarea corectă a licitaţiilor, în caz contrar investiţiile vor fi anulate. Nicolae a rămas la conferinţă, dar era gata-gata să adoarmă înainte ca premierul să îi acorde retragerea. Au urmat apoi declaraţiile politice, iar Udrea şi-a continuat cuminte sesiunea de desenat.
La ieşirea din sala de conferinţe, două fătuce cu picioare lungi au ţinut să se fotografieze cu cea mai sexi membră a Guvernului Boc. Funeriu, ministrul Învăţământului, a comentat: „În loc să se fotografieze cu ministrul Tineretului, se fotografiază cu cel al Turismului”, dar a primit replica amabilă „Păi, dacă ea este fotogenică, e firesc să o prefere”.
Elena Udrea nu s-a împiedicat, iar premierul nu a fost gratulat prin ţintirea cu ouă sau roşii. Şi uite că o fi avut un rost modificarea programului PDL, pentru că la adăpostul Complexului Muzeal, situat destul de izolat, rău-voitorii nu au mai putut pătrunde.
După plecarea jurnaliştilor, se aude că şi-a făcut apariţia un musafir surpriză – candidatul liberalilor la fotoliul de primar al Galaţiului, Marius Stan, despre care circulă zvonuri că este curtat de PDL, şi ar mai fi avut o întrevedere anterioară cu premierul. Interesantă vizită! De cea a lui Boc vorbim, desigur...

Articole înrudite