20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat Onuţ Atanasiu: Pagină de internet pentru compararea comisioanelor bancare
Deputat Onuţ Atanasiu: Pagină de internet pentru compararea comisioanelor bancare

Mai multe modificări legislative permit compararea serviciilor bancare precum şi localizarea bancomatelor sau a sediilor bancare cu un simplu click.
Este vorba de mai multe revizuiri aduse Legii privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază.
Conform acestora, Banca Naţională a României are obligaţia de a pune la dispoziţia consumatorilor un site internet cu acces gratuit unde sunt comparate comisioanele percepute de către prestatorii de servicii de plată. Site-ul internet oferă inclusiv informaţii cu privire la sediile prestatorilor de servicii de plată şi la localizarea bancomatelor şi a automatelor ce funcţionează pe baza acceptatoarelor de bancnote şi monede ale acestora.
Termenul pe care îl are BNR pentru realizarea paginii de internet este de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
În plus, instituţiile de credit nu mai pot refuza o cerere privind deschiderea unui cont de plăţi cu servicii de bază, decât în cazurile în care consumatorul are deja un cont de bază deschis sau deschiderea unui astfel de cont ar avea drept rezultat o încălcare a dispoziţiilor privind prevenirea spălării banilor şi combaterea finanţării terorismului.

Deputat PNL Galaţi
Atanasiu Onuţ Valeriu


Articole înrudite