19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mircea Toader, liderul grupului PDL, a declarat, vineri, că scopul principal al proiectului privind noul Cod Rutier nu este reducerea accidentelor, ci majorarea amenzilor, astfel încât să ajungă cât mai mulţi bani la bugetul de stat, democrat-liberalii fiind de acord însă cu aplicarea unor măsuri mai dure pentru şoferii care se urcă la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
„Scopul principal pe care l-a scos acest Cod Rutier nu este neapărat reducerea accidentelor, ci faptul că au crescut amenzile foarte mult, rolul lor e de a asigura la buget cât mai mulţi bani”, a afirmat Toader. Acesta a adăugat că democrat-liberalii susţin ideea ca amenzile să fie plătite pe loc de către şoferii care încalcă legea, însă se opun categoric noilor cuantumuri prevăzute în proiect. „Este o prevedere pe care, sincer, o susţinem şi noi, din punct de vedere al modului în care se plătesc amenzile - foarte multe amenzi sunt întârziate şi neplătite pentru că nu avem un sistem de urmărire eficient şi practic; numai când plăteşti taxe la sfârşit de an sau început de an sau dacă ai nevoie de un document de la Fisc, atunci vezi dacă ai plătit amenda, şi noi suntem de acord să fie plătite pe loc, dar nu la nivelul pe care îl prevede Codul Rutier. Este o sugrumare, e aproape imposibil pentru foarte mulţi oameni şi în special pentru conducătorii profesionişti; oricine poate greşi, dar trebuie să fie în corelaţie cu posibilităţile financiare pe care le are fiecare conducător auto”, a mai spus Toader.
Pe de altă parte, democrat-liberalii sunt deschişi discuţiilor pentru aplicarea unor măsuri mult mai drastice decât în prezent pentru cei care se urcă la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. „Sunt prevederi pe care le vom discuta - a celor care produc accidente din cauza alcoolului sau a drogurilor, unde şi eu sunt de acord că acolo trebuie măsuri dure”, a mai declarat Mircea Toader.


Articole înrudite