19 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica şi Victor Negrescu: Comisarul social-democrat suedez susţine ferm aderarea României la Spaţiul Schengen
Dan Nica şi Victor Negrescu: Comisarul social-democrat suedez susţine ferm aderarea României la Spaţiul Schengen

Europarlamentarii Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, şi Victor Negrescu, vicepreşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, au obţinut angajamentul ferm al comisarului social-democrat din partea Suediei, Ylva Johansson, pentru o decizie favorabilă privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Odată cu renunţarea la MCV, a dispărut şi ultimul pretext pentru ţinerea României în afara Schengen. Am apreciat, în acest context, sprijinul categoric al d-nei Johansson pentru aderare şi faptul că o consideră, din acest punct, o obligaţie pentru Consiliul European, dat fiind raportul Comisiei Europene, care constată îndeplinirea tuturor condiţiilor. Avem de partea noastră atât faptele recunoscute oficial, cât şi suportul politic al Parlamentului European şi al Comisiei Europene”, a subliniat Dan Nica.

Comisar pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a avut, potrivit europarlamentarilor PSD, o abordare pozitivă şi fermă, reprezentanta Suediei reiterând sprijinul pentru accederea ţării noastre în Spaţiul Schengen.

„Am discutat cu doamna comisar Ylva Johansson despre şansele tot mai mari pe care le are România de a adera la Spaţiul Schengen, în contextul finalizării raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Am prezentat, încă o dată, atuurile României, am subliniat necesitatea unei decizii ce trebuie luată anul acesta pentru aderarea noastră la zona de libera circulaţie şi am discutat despre eforturile care trebuie făcute în continuare pentru a convinge statele reticente. I-am mulţumit comisarului nostru social-democrat pentru eforturile personale făcute în sprijinirea României şi mă bucur că am reuşit să punem la dispoziţia Comisiei Europene şi a statelor care gestionează frontierelor externe ale UE fonduri suplimentare, ca urmare a amendamentelor pe care le-am depus şi care au fost aprobate în bugetul european pentru anul viitor”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu.


Articole înrudite