28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica: Parlamentul European dezbate soluţii pentru stoparea creşterii facturilor
Dan Nica: Parlamentul European dezbate soluţii pentru stoparea creşterii facturilor

Iniţiată în septembrie anul trecut, campania PSD „Jos facturile!” a fost preluată de către Grupul Social-Democrat din Parlamentul European, astfel că în această sesiune plenară de la Strasbourg, Parlamentul European dezbate soluţii pentru stoparea creşterii facturilor, în contextul consecinţelor sociale şi economice ale războiului din Ucraina. De asemenea, se discută şi introducerea unui impozit excepţional pentru companiile din sectorul energetic, a declarat Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD.
Dan Nica subliniază că a „solicitat, încă de anul trecut, Comisiei Europene şi statelor membre plafonarea preţurilor la energie. De asemenea, cerem urgent măsuri sociale concrete, pentru a amortiza efectul acestei crize asupra cetăţenilor. E nevoie de transparenţă cu privire la preţul energiei şi în acest sens trebuie rezolvată problema speculaţiilor pe piaţa gazelor naturale şi decuplat preţul la energie de hub-ul TTF din Amsterdam. De asemenea, avem nevoie de un mecanism european de achiziţii comune pentru energie şi gaze, pentru a consolida puterea de negociere a UE şi a reduce preţul importurilor”.
Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a precizat: „Am solicitat declararea ca urgenţă la nivel european a inflaţiei cauzate de scumpirea energiei, iar companiile care fac profituri excepţionale de pe urma crizei trebuie taxate corespunzător. Cetăţenii nu trebuie să aleagă între a avea alimente, medicamente sau căldură în casă”, a transmis eurodeputatul PSD.


Articole înrudite