17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
“Cu certitudine nu poţi vorbi de trădare”
“Cu certitudine nu poţi vorbi de trădare”
Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, cel care deţine şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, consideră că discursul din Parlament, de joi, al liderului PSD, Victor Ponta, nu periclitează USL. Dobre a precizat: „Din discursul acesta mulţi speră să fie o breşă şi, dacă s-ar putea, să se rupă USL. Vă spun că nu se rupe. Nu e important un discurs, important e programul de guvernare, voinţa politică a celor două partide. Important este a răspunde la aşteptările cetăţeanului”. Chiar dacă USL nu a participat la votul de învestire a Guvernului Ungureanu, prin controversatul său discurs, Ponta şi-a arătat sprijinul pentru noul guvern şi, concomitent, a susţinut desfăşurarea alegerilor parlamentare în noiembrie, contrar vocilor din pieţele cu protestatari, pe care liderii USL arătau că le susţin. Astfel, Ponta nu a răspuns “aşteptării cetăţeanului” clamată de Dobre, căci protestatarii cereau, printre altele, organizarea cât mai rapidă a alegerilor anticipate, necomasate, atât locale, cât şi parlamentare. Reproşându-i-se că opoziţia a trădat aşteptările românilor care se aflau joi cu atenţia pe Parlament, aşteptând cu sufletul la gură respingerea Guvernului Ungureanu, pentru a urma apoi o nouă propunere care să pice, ceea ce ar fi asigurat procedurile necesare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, Dobre a reacţionat, destul de iritat, că nu ar fi treaba mulţimilor ce se întâmplă în Parlament. Păi ar cam fi, dat fiind faptul că parlamentarii se află în acele fotolii pentru a reprezenta interesele alegătorilor precum şi invocatele “aşteptări ale cetăţenilor”.
Apoi Dobre a încercat să minimilizeze importanţa discursului lui Ponta, care în opinia multora, reprezintă o sinucidere a carierei politice, indiferent cum ar încerca opoziţia să răsuceacă vorbele acestuia şi să îi acorde sensuri pe care nu le are. Dobre a precizat: “Cu certitudine nu poţi vorbi de trădare. În definitiv, mesajul a fost că nu sprijinim acest guvern, nu-l votăm, nu suntem de acord cu programul lui. Niciun moment Ponta nu a spus că se duce la guvernare. (....) Important este ceea ce ne propunem să facem, important este să răspundem la aşteptările oamenilor care doresc ca această guvernare să plece. PDL trebuie să treacă în opoziţie, a făcut destulă pagubă ţării”.
Este firesc să ne reamintim că noul premier i-a mulţumit de trei ori public, după învestire, lui Ponta.
Ceea ce este important, din  punctul de vedere al maselor nemulţumite, privind relaţia cu opoziţia, şi al aşteptărilor pe care le aveau de la aceasta, este faptul că opoziţia nu reuşeşte să se ridice la nivelul momentelor pe care le traversăm, iar ea însăşi, deşi blamează puterea, promovează aceleaşi tare, oameni controversaţi, deşi fiecare partid are în interiorul său persoane de calitate.


Articole înrudite