09 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Vouchere de 15.000 lei pentru familiile afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi: Programul demarat de Nicolae Ciucă şi Marcel Boloş începe astăzi
Cristian Dima: Vouchere de 15.000 lei pentru familiile afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi: Programul demarat de Nicolae Ciucă şi Marcel Boloş începe astăzi

Distribuirea voucherelor în valoare de 15.000 lei pentru familiile din judeţul Galaţi, grav afectate de inundaţiile de acum mai bine de trei săptămâni, începe de astăzi. Programul, iniţiat de preşedintele Senatului, domnul Nicolae Ciucă, şi ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, este destinat sprijinirii familiilor sinistrate pentru a le permite să achiziţioneze mobilă, electrocasnice esenţiale şi combustibil pentru perioada de iarnă. În jur de 600 de familii din localităţile calamitate sunt deja programate pentru a primi voucherele, urmând ca în zilele următoare toate familiile afectate să beneficieze de acest ajutor.

De asemenea, dna senator Pauliuc Nicoleta şi senatorul George Scarlat s-au implicat constant în sprijinirea celor aflaţi în suferinţă, fiind prezent în mod regulat în comunităţile afectate pentru a oferi ajutor direct. Implicarea sa activă a fost bine primită de localnici, care au beneficiat de suportul său pe tot parcursul acestei perioade grele.

Beneficiarii pot folosi suma de 15.000 lei pentru achiziţionarea a cel puţin trei electrocasnice esenţiale, cum ar fi maşini de spălat rufe, aragaze, frigidere sau televizoare, dar şi pentru mobilier de strictă necesitate, obiecte sanitare, materiale de construcţii şi combustibil pentru încălzire. Este necesar ca beneficiarii să păstreze facturile şi bonurile fiscale pentru toate achiziţiile făcute cu aceşti bani, iar utilizarea fondurilor trebuie să aibă loc până la data de 31 decembrie 2024.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost, de asemenea, prezent pe teren pe data de 5 octombrie pentru a evalua personal stadiul lucrărilor de refacere şi pentru a se asigura că acest ajutor ajunge la cei care au cea mai mare nevoie.

Acest program de sprijin este un angajament important pentru a ajuta comunităţile afectate să depăşească aceste momente dificile şi să îşi reconstruiască viaţa într-un mod demn şi sigur.


Articole înrudite