25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Spitalul Judeţean duce Urgenţa în stradă!
Cristian Dima: Spitalul Judeţean duce Urgenţa în stradă!

Lucrările de modernizare şi extindere de la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt proiectate fără logică de vreme ce au dus această secţie în stradă. Şi nu în orice stradă, ci într-una dintre cele mai aglomerate artere rutiere din municipiu, iar această gândire a proiectului mi se pare neinspirată.
În primul rând intrarea în Unitatea de Primiri Urgenţe se face dintr-una dintre cele mai  aglomerate zone ale Galaţiului. Bolnavii şi cadrele medicale sunt nevoiţi să folosească un spaţiu amplasat neprofesionist. Trecătorii sunt şi ei puşi în situaţia de a ocoli zona.
Când ai atâta spaţiu de jur împrejurul spitalului, de ce să nu profiţi de el şi să gândeşti o reorganizare a spaţiului în aşa fel încât să existe o continuitate şi o bună organizare a întregului flux al primirilor cazurilor urgente?
Nu este doar părerea mea. Am stat de vorbă cu specialişti în analiza şi conceperea sistemelor de primiri urgenţe, iar aceştia mi-au spus că speră să fim feriţi de un flux masiv de pacienţi ca urmare a vreunui accident colectiv sau cine ştie ce catastrofă, căci riscăm să vedem şir de ambulanţe în stradă.
Poate era o oprtunitatea mai bună dacă se lua în calcul şi se analiza posibilitatea de a muta Urgenţele în corpul de clădire în care este acum Policlinica. Cred că existau şi alte variante decât strada. În ultimii 50 de ani, nicăieri în lumea civilizată nu s-a construit o unitate de primiri urgenţe într-o arteră rutieră aglomerată.
Şi atunci cum să nu te găndeşti că banii investiţi pe mult trâmbiţata extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Galaţi nu sunt decât bani aruncaţi în nişte lucrări făcute cu o totală lipsă de viziune şi profesionalism!
Când va fi inaugurată, va fi deja o investiţie depaşită moral încă din faza de proiect!


Articole înrudite