19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: „Să nu facem o fobie naţională din cauza greşelilor politicienilor”
Cristian Dima: „Să nu facem o fobie naţională din cauza greşelilor politicienilor”

Scandalul Schengen a apărut din vina exclusivă a politicienilor noştri şi a celor austrieci. Să nu facem o fobie naţională din cauza greşelilor lor! Vorbim de ambele popoare care au de suferit din cauza incapacităţii politicienilor de a se adapta realităţii şi a se raporta la valorile reale europene. De ce să fie vinovaţi cetăţenii şi să suporte consecinţele? Am uitat oare că austriecii, în fapt, sunt un popor corect, primitor şi destul de cald cu cetăţenii români?
Lipsa de viziune naţional-europeană a decidenţilor politici, atât din România, cât şi din Austria, se răsfrânge asupra celor două popoare, făcându-le părtaşe la incapacitatea şi lipsa de pregătire, de viziune a celor care şi-au asumat politica externă. Nu putem intra în capcana întinsă de neputincioşii prezenţi la JAI, să ne isterizăm popoarele din cauza a câtorva politicieni incapabili de a percepe realitatea geopolitică! Abia s-au stins scandalurile cu lebedele mâncate în parcurile din Austria şi noi vrem parcă să aprindem altele. Sau poate vrem ca demagogii şi mincinoşii să se reunească într-un partid eurosceptic şi de aici să ne întoarcem cu 30 de ani în urmă?! Şi aşa, cu tristeţe înţelegem că suntem pe ultimile locuri în Europa la gradul de civilizaţie şi nivelul de trai, şi acum vrem să ne gripăm minima dezvoltare economico-socială? Pentru ce şi pentru cine ?! Merită ei oare?
Aş îndrăzni să rog toţi românii să se uite bine în ansamblu înainte a se supăra pe alţii. Petrom pierdea înainte de a fi preluat 1 milion de dolari pe zi, cu managementul statului şi hoţia unora. Ştim sub patronajul cui, nu are rost să mai repetăm! BCR-ul, aş putea îndrăzni să spun, că a fost recuperat înainte de a avea soarta Bancorex şi a altora. Exemple mai sunt, din păcate, şi negative, legate de exploatarea prea agresivă a resursei forestiere a ţării. Dar, vă rog, să nu uităm, Iliescu a decorat o bună parte din cei condamnaţi astăzi de opinia publică. Poporul român este recunoscut pentru echilibrul şi toleranţa sa! Să nu intrăm în capcana prost-inspiraţilor!


Articole înrudite