25 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Guvernul a găsit soluţia pensiilor! Înăsprirea condiţiilor de vânzare a medicamentelor
Cristian Dima: Guvernul a găsit soluţia pensiilor! Înăsprirea condiţiilor de vânzare a medicamentelor

Tendinţa europeană este de a majora vârsta de pensionare, de a creşte pragul vieţii active de cotizare, constatându-se în mod clar creşterea speranţei de viaţă.
Obligată România să ajusteze sistemul de pensii cu coeficienţi ce au legătura cu realitatea, guvernul a găsit soluţia: nu mai eliberăm medicamente din farmacii. Simplu. Vor fi mai puţini români beneficiari de pensie, sigur, nu de cei "speciali" vorbim, dar vor rămâne mai mulţi bani de împărţit la mai puţini: Aşa arătăm Europei că ne încadrăm în bugetul de pensii!
Râdem de întreaga naţiune, în timp de sistemul medical este supraaglomerat, medicii de famile cu greu fac faţă în sezonul de îmbolnăviri, camerele de garda sunt supraaglomerate, toate pot deveni focare de transmitere a agenţilor patogeni, viruşilor etc., care pe organisme slăbite vor face ravagii. Nu-i nimic, mai puţini pensionari! Cinice şi dezechilibrate sunt deciziile guvernului!
Sigur, Europa constată şi poate uşor să ne atragă atenţia că suntem cel mai mare consumator pe cap de locuitor de antibiotice, pentru că suntem cel mai afectat de sărăcie popor, şi pentru că boala loveşte mai uşor omul sărac şi fără condiţii de trai care să îl sprijine şi să crească imunitatea prin alimentaţie, suplimente alimentare, vitamine, naturale sau de sinteză. Dar aşa se întâmplă când decizia este la heirupişti, să nu spunem chiar habarnişti.
Farmaciştii, cu aceeaşi şcoală medicală ca întreg corpul de medici, sunt folosiţi doar când avem nevoie de ei să vaccineze populaţia cu doze de vaccin luate fără discernământ medical. În rest, când vrem îi folosim doar ca gestionari de farmacii şi vânzători. Râdem de toţi, că nu ştim să discernem ce este important pentru români.
Scăderea cantităţii de medicamente în general şi în special bactericidele, fungicide etc. se face greu, prin însănătoşirea populaţiei, prin creşterea imunităţii populaţiei în masă, prin încurajarea şi stimularea consumului de alimente şi vitamine, nutrienţi, ciuperci sănătoase organismului etc. Asta durează poate ani de zile.
Consecinţele restricţionării eliberării de medicamente ne vor omorî prematur un număr imprevizibil de concetăţeni, care nu vor ajunge la medic sau vor ajunge prea târziu pentru ca medicamentele să îşi mai facă efectul şi să le salveze viaţa. Vom supraaglomera camerele de garda, serviciile de urgenţă, ambulanţa, precum şi tot personalul implicat îl vom extenua, din prostia voastră.
Populaţia cea mai afectată din Europa are nevoie de medicamente mai multe ca sa trăiască, decât populaţia ţărilor mai bine dezvoltate economic, care poate nu au avut neşansa să le pună viaţa în pericol heirupiştii câteodată şi habarnişti aflaţi temporar la butonul deciziilor.
Guvernul ar face bine să întrebe pe cei ce stau faţă în faţă cu cetăţenii, cu ce se confruntă în ţară, atunci când nu ştie cum trăiesc românii în afara Palatului Victoria.
Să-i întrebe pe cei ce se luptă să dezvolte localităţile, pe cei ce caută soluţii ca toţi cetăţenii din localitate să aibă acces la servicii sanitare, medici, personal medical, farmacişti.
Altfel, Guvernul va lua hotărârile în funcţie de ceea ce observă Europa şi va crede că ştie ce e mai bine pentru populaţie.


Articole înrudite