28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Experienţa integrată: atribut necesar pentru a legifera în interesul economiei naţionale.
Cristian Dima: Experienţa integrată: atribut necesar pentru a legifera în interesul economiei naţionale.

Recentele declaraţii din sfera politică arată cât de importantă este o abordare echilibrată în economie. Când vine vorba de administrarea resurselor unei naţiuni, complementaritatea dintre experienţa administrativă şi cea privată poate juca un rol crucial în identificarea celor mai eficiente soluţii.
Reducerea birocraţiei şi cheltuielilor nejustificate în sectorul public este o temă recurentă în discuţiile despre eficienţă. Eliminarea redundanţelor şi optimizarea fluxurilor de lucru pot contribui la un sistem mai flexibil şi reactiv la schimbările din mediul economic.
În paralel, sprijinirea sectorului privat prin predictibilitate, şi a companiilor care îşi îndeplinesc corect obligaţiile fiscale este esentiala.  Încurajarea unui mediu de afaceri sănătos şi corect poate duce la creşterea economică sănătoasă şi la o colectare mai eficientă a veniturilor.
Dezbaterea privind nivelul taxelor in general, si a TVA ului, impactul acestora asupra colectării veniturilor la bugetul de stat este un alt subiect care merită atenţie. O abordare echilibrată care să ţină cont atât de nevoile “consumatorilor”, cât şi de cele ale mediului de afaceri poate fi benefică pentru întreaga economie.
Adoptarea unui sistem fiscal care să stimuleze creşterea şi să combată evaziunea este esenţială. O viziune clară şi o strategie bine definită, fără a genera stres si abuzuri inutile, pot contribui la stabilirea unui echilibru între obligaţiile fiscale şi nevoile sectorului privat.
Experienţa şi cunoaşterea adâncă a functionarii mecanismelor economice, sunt esenţiale pentru a naviga cu economia unei ţări în direcţia potrivită. Abordările echilibrate şi bine gândite, bazate pe o complementaritatea a experienţei administrative şi in domeniul privat, pot contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a României.


Articole înrudite