19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): Tarifele la energie electrică cresc! Cum vor suporta pensionarii şi şomerii aceste scumpiri?
Cristian Dima (ALDE): Tarifele la energie electrică cresc! Cum vor suporta pensionarii şi şomerii aceste scumpiri?

Alimentele de bază s-au tot scumpit în ultima perioadă, iar acum se pregăteşte o nouă creştere a tarifului la energie electrică pentru consumatorii casnici, începând cu data de 01 iulie.
Această majorare a tarifelor vine după ce de la data de 01 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost liberalizată, iar preţurile nu mai sunt reglementate de stat.
Într-adevăr oamenii au avut putut să aleagă un alt furnizor de energie electrică, fie o ofertă concurenţială. Potrivit datelor statistice ale ANRE, doar 36% dintre clienţii de energie electrică au decis să semneze un contract concurenţial, doar aceştia nu vor simţi prea mult scumpirile ce urmează.
Însă  majoritatea clienţilor primesc energie electrică de la furnizorul pe care l-au avut înaintea liberalizării, la preţul de serviciu universal.
Însă de la 01 iulie 2021, preţurile de serviciu universal cresc cu până la 7,5%!
Iar orice scumpire a energiei electrice loveşte în plin românii cu posibilităţi financiare reduse, nivelul de trai al populaţiei e ăn continuă scădere.
Tarifele la energie electrică cresc şi nu sunt acestea sigurele majorări de preţuri. Vor mai urma şi altele.
Ce vină au aceşti oameni de acest haos economic care pune stăpânire pe ţara noastră? Nu se mai preocupă nimeni de bunăstarea cetăţenilor acestei ţări? Cum vor trece peste iarna ce vine pensionarii pentru care nu s-au găsit bani, cum vor rezista şomerii al căror număr a crescut imens în ultimul an? Ce se va întâmpla cu aceste categorii vulnerabile?
Sunt întrebări la care ştim cu toţii cine ar trebui să răspundă, dar clasa politică aflată la putere este prea preocupată de orice altceva în afară de bunăstarea românilor!


Articole înrudite