29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): Susţinerea IMM-urilor este un obiectiv strategic al ALDE Galaţi
Cristian Dima (ALDE): Susţinerea IMM-urilor este un obiectiv strategic al ALDE Galaţi

Am intrat în politică pentru a încerca să vin cu soluţii pentru mediul de afaceri. Ştiu foarte bine ce presupune să ţii în viaţă un business. Ştiu, de asemenea, cât de greu este să înfiinţezi o nouă afacere în România anului 2020. Am pus, alături de Călin Popescu-Tăriceanu, bazele ALDE ca un partid al clasei mijlocii, al profesioniştilor din sectorul public şi privat, al întreprinzătorilor. Am reuşit, în ultimii ani, să introducem în Codul Fiscal măsurile de relaxare fiscală apreciate de antreprenoriat.
Totuşi, nu e suficient. Lucrurile trebuie să se transfere de la nivel central la nivel local. Antreprenorii de la nivel local trebuie să conlucreze cu cei de la nivel naţional pentru dezvoltarea sistemului antreprenorial românesc.
Alegerile din acest an ar trebui să fie un punct de plecare în a discuta despre soluţii pentru antreprenorii tineri, dar şi pentru cei care investesc de ani buni. Avem nevoie, în Galaţi, de o strategie pe termen lung, de o viziune pentru dezvoltarea antreprenoriatului local, asta dacă vrem să creştem, să avem locuri noi de muncă şi bine plătite.
Vorbesc despre susţinerea mediului de afaceri şi identificarea de soluţii pentru că în analiza Forbes Best Cities 2019, Galaţiul a căzut de pe locul 33 în 2018 pe locul 36 din 40. Aceasta este o statistică ce trebuie luată în seamă şi trebuie să aibă loc o analiză la nivelul factorilor de decizie.
Sunt de părere că Galaţiul poate să îşi atingă potenţialul său economic, însă doar dacă vor fi identificate acele măsuri care să atragă investitorii, care să ducă la creşterea veniturilor cetăţenilor şi la scăderea şomajului. În perioada următoare voi face o scurtă prezentare a acelor soluţii pe care eu şi colegii mei din ALDE Galaţi le propunem.


Articole înrudite