27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Congresul ALDE: Modificări de statut şi alegerea conducerii
Congresul ALDE: Modificări de statut şi alegerea conducerii

Delegaţii din cele 47 de filiale ALDE şi-au ales o nouă conducere, vineri şi sâmbătă (16-17 aprilie 2021), în cadrul congresului partidului ce s-a desfăşurat online. 

În prima zi a congresului, delegaţii au votat modificările la statut, iar sâmbătă principalele două puncte pe ordinea de zi au fost dezbaterea şi adoptarea unor moţiuni şi rezoluţii în prima parte şi, după aceea, votul pentru conducerea organismelor statutare. 

Structura de conducere este formată din preşedintele partidului, preşedintele Consiliului Naţional, 4 prim-vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi pe domenii de activitate, 8 vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare, un vicepreşedinte pentru Diaspora, 16 membri, cu rang de vicepreşedinţi politici şi 12 membri supleanti. Componenţa nominală a echipei de conducere a fost aleasă prin votul secret al delegaţilor la Congres.

În urma votului, echipa de conducere a ALDE este formată din Daniel Olteanu - Preşedinte şi Cristian Dima - preşedintele Consiliului Naţional.

”ALDE s-a repliat şi, în aceste momente în care ţara trece printr-o perioadă foarte grea, când România are nevoie de echilibru, de certitudine, de modernizare economică, noul ALDE împreună cu românii îşi propune să reconstruiască echilibrul României. Ne pronunţăm pentru o Românie a demnităţii, a respectului faţă de toţi românii, o Românie a libertăţilor şi a principiilor care funcţionează ca lege, nu ca excepţie. Orientarea noastră politică de centru - dreapta, cu doctrină liberală, ne determină să ne asumăm aceste principii, precum şi actualitatea valorilor liberale. Pornind de la aceste deziderate, niciun partid nu ar trebui să ajungă la guvernare fără un plan, o rezoluţie, o serie de principii pe care să le pună în practică atunci când ajunge la putere”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Cristian Dima.


Articole înrudite