28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cine se pregăteşte să ocupe fotoliul de prefect al judeţului Galaţi
Cine se pregăteşte să ocupe fotoliul de prefect al judeţului Galaţi

În luna septembrie a acestui an, ca urmare a ruperii coaliţiei de guvernare USR-PNL-UDMR, prefectul judeţului Galaţi la acea vreme, Gabriel-Aurelian Panaitescu, a fost eliberat din funcţie împreună cu alţi 13 prefecţi şi 28 de subprefecţi din toată ţara, toţi susţinuţi în funcţii de USR-PLUS.

De atunci şi până în prezent, judeţul Galaţi a rămas fără prefect, atribuţiile acestuia fiind preluate de cei doi subprefecţi, adică Paul Cristea şi Andra Mihaela Costache din partea PNL, Paul Cristea fiind cel care a preluat cele mai multe atribuţiuni, inclusiv dreptul de semnătură.

Ca urmare a intrării PSD la guvernare, s-a schimbat şi algoritmul numirilor politice în teritoriu.

S-a stabilit, de principiu, că partidul care nu deţine preşedinţia Consiliului Judeţean va da prefectul, dar pot exista şi excepţii.

prefe

La Galaţi, excepţia ar putea fi cu atât mai mare cu cât se vehiculează numele lui Claudiu Sorin Gavril (foto ↑), care a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Tecuci, din partea Uniunii Independente Pentru Tecuci (UIPT), însă a reuşit să ocupe doar o funcţie de consilier local, iar acum este propunerea PSD pentru a fi numit ca prefect al judeţului Galaţi.

În privinţa subprefecţilor, una dintre funcţii ar putea reveni unui reprezentant al minorităţilor naţionale, şi aici se face vorbire despre comunitatea elenă, iar celălalt fotoliu de subprefect ar rămâne la PNL.


Articole înrudite