Conservatorii demarează de la Galaţi campania ce se va desfăşura la nivel naţional anti-consumului etnobotanicelor „Nu toate frunzele sunt bune”. Deputatul Bogdan Ciucă este unul dintre iniţiatorii mai multor proiecte legislative privind stoparea acestui flagel care face ravagii în special în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. Iniţiativa va fi susţinută în special de tinerii conservatori. Ciucă îi invită pe toţi cei care au diferite propuneri ce pot genera reducerea consumului etnobotanicelor să le depună la sediul partidului şi la televiziunile finanţate de acest partid. Mai mult, Ciucă îşi exprimă speranţa că întreaga presă gălăţeană va susţine această campanie, societatea civilă, precum şi celelalte partide politice. Propunerile vor fi colectate până în luna mai, iar cele mai bune idei vor fi premiate cu tablete, telefoane mobile etc. Ciucă a precizat: ”Vrem ca în perioada următoare să lansăm o provocare, să găsim cel mai viguros şi eficient concept de promovare a ideii că nu toate frunzele sunt bune şi că etnobotanicele sunt distrugătoare. Aşteptăm în perioada următoare, până în luna mai, propuneri de proiecte care să conducă la acel concept necesar acestei campanii”.
Deputatul gălăţean a motivate şi startul campaniei din Galaţi, care a fost după capitală unul dintre oraşele cu cele mai multe magazine de gen, precum şi nod de tranzit pentru întreaga ţară: „Lansăm în primă etapă o provocare la o campanie împotriva etnobotanicelor şi am vrut neaparat să o lansăm de la Galaţi, pentru că de aici a plecat nebunia asta la nivel central. Am propus ca alături de noi în această bătălie să-i invităm pe toţi cei interesaţi, inclusiv organizaţiile de tineret ale altor partide, că sunt la putere sau în opoziţie, Liga Studenţilor, ONG-uri, presa. Cel mai bun proiect va fi cel pe care îl vom lansa la nivel naţional. Vrem ca proiectul să vină de la Galaţi, chiar dacă îl lansăm la nivel naţional ulterior”.
Chiar dacă aceste magazine au fost închise, din păcate există deja o reţea de consumatori foarte bine dezvoltată. Conform unor statistici alarmante, amintite de Ciucă, anul trecut şi-au pierdut viaţa circa 5.000 de tineri europeni consumatori de etnobotanice.