19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
APP Galaţi: Se impun măsuri urgente de scădere a declinului demografic al ţării
APP Galaţi: Se impun măsuri urgente de scădere a declinului demografic al ţării

Partidul Alianţa Pentru Patrie (APP) - filiala Galaţi semnalează, prin intermediul unui comunicat de presă, că, la începutul anului 2021, România avea 19,2 milioane locuitori, după datele INS, cu 3,6 milioane locuitori mai puţini faţă de populaţia înregistrată la recensământul din 1992 (22,8 milioane de persoane).

"În 2020, scăderea populaţiei a fost îngrijorător de mare, pentru un singur an, de 143 mii locuitori (raport între născuţi vii şi decese). Chiar dacă la nivel european asistăm la un proces normal de îmbătrânire demografică şi scădere a populaţiei în ansamblu, România se remarcă printr-o scădere mult mai accelerată datorită migraţiei cetăţenilor săi către alte state din ultimii 32 de ani, dar şi prin numărul mare de decese din ultimul an, cu 37.624 mai mulţi decedaţi decât în 2019. Cauzele pot fi puse pe seama virusului SARS-CoV-2, dar şi pe lipsa cronică a medicamentelor, a unor tratamente eficiente şi a infecţiilor nosocomiale care ne bântuie spitalele", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, la recensământul din 1992, oraşul Galaţi număra 327.928 de locuitori, în 2020 avea 305.929, adică cu aproape 22 de mii de oameni mai puţin. "Ciferele prezentate vorbesc de la sine, depopularea României a fost şi este, după Revoluţia din 1989, o consecinţă a acţiunilor iresponsabile a unor politicieni, aflaţi vremelnic la cârma puterii acestei ţări, care, doar cu mici excepţii, nu au iubit-o şi şi-au făcut ca scop propria bunăstare, decât să se pună în slujba celor care i-au votat", se mai arată în comunicatul APP - filiala Galaţi.

Partidul lui Liviu Dragnea de la Galaţi consideră că se impun măsuri urgente de scădere a declinului demografic al ţării: "Având în vedere cele de mai sus, Alianţa Pentru Patrie, Filiala Galaţi, consideră că se impun măsuri urgente de scădere a declinului demografic al ţării prin măsuri de dezvoltare sănătoase, creşterea a nivelului de trai, a productivităţii interne, prin asigurarea de asistenţă şi tratamente medicale eficiente, instituirea unor măsuri economice de protejare a cetăţenilor împotriva valului de scumpiri ale energiei electrice, gazelor, carburanţilor şi a măririi preţurilor".

Totodată, filiala APP de la Galaţi face un apel la încetarea agresiunii statului împotriva propriilor cetăţeni, "prin promovarea unor mesaje manipulatorii, mincinoase, otrăvitoare, prin segregarea între vaccinaţi şi nevaccinaţi, prin limitarea drepturilor omului, a nerespectării Tratatului de la Nurnberg, a Convenţiei de la Oviedo, împotriva călcării în picioare a Constituţiei României şi a impunerii unui certificat COVID, total discriminatoriu şi fără suport cu adevărat ştiinţific. APP consideră că sursa creării situaţiei de mai sus se află în incompetenţa guvernării USR şi PNL şi a unui Preşedinte de stat profund conflictual şi avid de putere", conchide APP Galaţi comunicatul citat.


Articole înrudite