20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Adevăratele motive pentru care PNL boicotează Centura Ocolitoare a Galaţiului
Adevăratele motive pentru care PNL boicotează Centura Ocolitoare a Galaţiului

De ce nu sunt investiţii în Galaţi, de ce nu merg aşa cum trebuie lucrările deja demarate, de ce stagnează Centura Galaţiului sau de ce Tecuciul nu are încă buget? Răspunsul la aceste întrebări şi la multe altele din aceeaşi categorie este unul singur: din cauza orgoliilor politice care duc la şantaj şi la răzbunări reciproce, fără a ţine cont la interesul şi binele populaţiei!
Miercuri, 11 mai 2022, exproprierile pentru Centura Ocolitoare a Galaţiului nu au fost aprobate pentru că nu s-a întrunit numărul de voturi necesar, de la şedinţă lipsind consilerii judeţeni PNL. Subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul „Exproprierile pentru Drumul de Centură, ţinute în loc de consilierii judeţeni PNL”.
Însă de ce au boicotat ei bunul mers al unei investiţii de mare anvergură, derulată cu fonduri europene, de mare impact pentru infrastructura Galaţiului? Din dorinţa de răzbunare pentru că la Tecuci consilierii PSD au pus beţe în roate bugetului local, drept pentru care în acest moment Primăria Tecuci nu are bani pentru nimic, nici măcar pentru a rezolva problema gunoiului sau pentru a plăti salariile în învăţământ sau servicii sociale. De ce nu aprobă consilierii PSD bugetul Tecuciului? Oficial, pentru că se ceartă pe un împrumut şi neoficial, pentru că au eşuat negocierile pentru funcţiile de conducere a instituţiilor deconcentrate din judeţ (Inspectoratul Şcolar Judeţean, Îmbunătăţiri Funciare, ITM, DSV, AJOFM etc.). După ce PSD şi PNL ajunseseră la o împărţeală a funcţiilor agreată de comun acord, brusc PNL s-a răzgândit şi a anulat orice înţelegere. De ce s-a râzgândit George Stângă, preşedintele PNL Galaţi? Din două motive: să ţină cât mai mult de funcţiile pe care deja le deţine. Monitorul de Galaţi a scris despre eşuarea negocierilor încă din luna martie 2022 în articolul „PSD Galaţi ţinut în şah de PNL la "împărţeala" funcţiilor, de aproape 3 luni”.
Celălalt motiv, poate chiar mai important ca primul, este că preşedintele PNL Galaţi a fost supărat rău când în comuna Cuca nu a fost numită în funcţia de viceprimar persoana pe care o agreea el, tot din cauza unor clinciuri politice la nivelul organizaţiilor PSD şi PNL din comuna Cuca.
Şi iată că de la o scânteie de scandal pe ciolănelul din comuna Cuca s-a ajuns la negocieri eşuate, apoi la băgatul beţelor în roate la bugetul Tecuciului şi în final la boicotarea uneia dintre marile investiţii ale Galaţiului, Centura Ocolitoare. Lucrările şi, de asemenea, finanţarea europeană sunt puse în pericol de ambiţii politice pe care ne abţinem să le catalogăm.

PNL vrea să pedepsească PSD din motive politice

Pentru o corectă informare a cititorilor prezentăm, în cele ce urmează, punctul de vedere al PNL Galaţi cu privire la absenţa consilierilor judeţeni de la ultima şedinţă a CJ Galaţi, în care se dovedeşte încă o dată că PNL vrea să pedepsească PSD din motive politice şi bineînţeles pe preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, boicotând o investiţie de mare importanţă pentru Galaţi.
„Văicărelile domnului Fotea nu ajută cu nimic Galaţiul şi pe gălăţeni!
Prin neparticiparea de astăzi (miercuri, 12 mai 2022) la şedinţa Consiliului Judeţean Galaţi, consilierii judeţeni ai PNL au vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de modul despotic în care domnul Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, conduce instituţia!
Este inadmisibil ca preşedintele Consiliului Judeţean să ignore consilierii judeţeni de la alte partide şi să trateze instituţia Consiliului Judeţean drept propria sa feudă. Domnul Fotea trebuie să renunţe la această atitudine de vătaf şi să înceapă să coopereze cu toate partidele politice reprezentate, prin votul cetăţenilor, în Consiliul Judeţean.
Pe parcursul mandatului său, domnul Fotea a ignorat toate amendamentele PNL, toate proiectele pe care consilierii judeţeni liberali le-au depus pentru judeţul nostru. Mai mult, a blocat, prin majoritatea pe care o are în jurul său, amendamentele PNL în comisii. Atunci când s-a întâmplat ca amendamentele PNL să treacă de comisii, domnul Fotea a retras proiectele de pe ordinea de zi, doar pentru ca a doua zi să le introducă din nou, cu amendamentele iniţiate de către PNL asumate de reprezentanţii PSD.
Nu acesta este modul în care Consiliul Judeţean Galaţi trebuie să funcţioneze! Avem nevoie de dialog, de colaborare, dacă vrem ca Galaţiul să se dezvolte. Preşedintele CJ Galaţi trebuie să îşi respecte atribuţiile!
Proiectul Drumului de Centură ar fi trebuit să reprezinte o prioritate pentru Consiliul Judeţean Galaţi. Domnul Fotea ar fi putut pune pe ordinea de zi acest proiect de multă vreme. Serviciul de evaluare ANEVAR a fost contractat din 15.11.2021, iar raportul cu privire la drumul de centură a fost transmis în data de 14.03.2022. Ce s-a întâmplat în toată această perioadă?
PNL Galaţi susţine toate proiectele importante pentru gălăţeni, dovadă fiind nenumăratele demersuri pe care le-am făcut la nivel guvernamental pentru a debloca multe dintre investiţiile blocate de guvernările social-democrate. Ceea ce ne dorim este să avem un dialog corect cu preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi! Vrem să colaborăm pentru binele gălăţenilor, nu pentru interesele domnului Fotea!”.


Articole înrudite