04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vaslui va fi Capitala Tineretului din România în anul 2025
Vaslui va fi Capitala Tineretului din România în anul 2025

La Gala Tineretului din România, organizată la Târgu Jiu - Capitala Tineretului 2023 în cadrul Summitului Tinerilor 8.0 | cu tema Abilitate/Agilitate, a fost decernat titlul „Capitala Tineretului din România”, ediţia 2025, oraşului Vaslui, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2025.
Conceptul oraşului Vaslui - #întinerEŞTI este o mişcare iniţiată de către tineri, pe mai mulţi ani, şi are ca scop principal sincronizarea şi tratarea, sub aceeaşi umbrelă, a intereselor mai multor categorii sociale din oraş. Programul de capitală va avea la bază ACCED: o denumire recentă pentru o mişcare recurentă în Vaslui, ce a prins formă din nevoia tot mai accentuată a tinerilor de a face din oraşul lor şi din judeţ un loc mai bun şi plin de oportunităţi. Programul ACCED este compus din cinci linii directoare generale, ce au la bază cinci domenii de activitate de profesionalizare sau re-profesionalizare. Fiecare dintre ele, în mod individual, trebuie privite ca o oportunitate de descoperire vocaţională pentru orice tânăr din Vaslui, în anul 2025: A - antreprenorial, C - cultură, C - civico-politic, E - ecologie, D - digitalizare. Premiul în valoare de 50.000 euro, câştigat de „Vaslui - Capitala Tineretului din România 2025”, este oferit de Banca Comercială Română, co-iniţiator al programului, şi reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse.
Oraşul Ploieşti a câştigat titlul „Capitala Tineretului din România” pentru anul 2024, urmând să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2024, cu programul „Ploieşti, Let’s PLAY” (Partnership. Lifelong-Learning. Advocacy. YOUth), structurat pe patru direcţii de acţiune: crearea contextului de stare de bine, acţiunea tinerilor în comunitate, consolidarea ecosistemului de tineret şi crearea de perspective pentru tineri.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite