Simulare BAC 2021: Cinci elevi eliminaţi din sală din cauză unor tentative de fraudă Recomandat

Luni, 22 Martie 2021 15:28
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei a anunţat că la simularea probei de limba română de la bacalaureat, sesiunea 2021, organizată luni, au fost prezenţi 112.153 de elevi. Dintre aceştia, cinci au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, potrivit unui comunicat de presă.
Nu au putut participa elevii din 78 de unităţi de învăţământ liceal aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unităţi, se mai precizează în comunicat.
În plus, conform procedurii cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfăşurare a examenului în condiţii speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual).
Amintim că, în cazul localităţilor carantinate, ministrul Educaţiei a anunţat că pot fi organizate de către inspectorat simulări ale bacalaureatului 2021 până pe 15 mai, după ieşirea din carantină.
În 2020, simulările examenelor naţionale nu au avut loc, din cauza pandemiei.

Ce trebuie să ştie elevii

Elevii care participă la simularea bacalaureatului 2021 - română pot intra în clase până la ora 08.30, iar proba începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte. Vor avea timp de lucru 3 ore pentru rezolvarea subiectelor la simulare BAC 2021.
Ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi aşezaţi în ordine alfabetică şi vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis joi şcolilor. Nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi etc., nici cu telefoane sau tablete.
Proba este supravegheată audio-video, aşa cum se întâmplă şi în cazul examenelor de bacalaureat şi evaluare naţională.
Evaluarea lucrărilor la simularea BAC 2021 va fi făcută de doi profesori evaluatori. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate, în unitatea de învăţământ, preşedintele comisiei de organizare a simulării examenelor naţionale solicită comisiei judeţene/ a municipiului Bucureşti nominalizarea unui profesor de specialitate din afara unităţii de învăţământ, se arată în procedura de organizare transmisă pe 8 martie către şcoli.
Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor şi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor.
Notele obţinute la simulările bacalaureatului 2021 nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.
Simulare Bacalaureat 2021 - Disciplinele la care se vor organiza simulări: limba şi literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie. (Sursa hotnews.ro)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu