Seceta prelungită periclitează turismul în Delta Dunării

Luni, 17 August 2015 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Seceta prelungită din această vară periclitează nu numai agricultura, ci şi turismul în Deltă. Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Lucian Simion, a explicat la Radio România Actualităţi, în ce constau efectele nedorite ale scăderii debitului fluviului.

„Scăderea vertiginoasă a Dunării a produs şi în interiorul Deltei - şi aici ne referim la canale şi lacuri - o îngreunare a activităţilor specifice care se desfăşurau şi se desfăşoară în Delta Dunării - şi anume turismul şi bineînţeles pescuitul tradiţional. Asta înseamnă acces dificil pe canale, acces dificil în lacuri. Sunt praguri care au apărut în numeroase zone şi pe care le-am inventariat, în sensul în care au fost prinse în Hotărârea Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă şi se urmăreşte intervenţia, sperăm într-un timp foarte scurt, pentru a debloca aceste zone”, a declarat Lucian Simion.

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a mai explicat că şi locuitorii Deltei suferă din cauza cotelor reduse ale apei, dar a precizat că autorităţile vor încerca să îi ajute, inclusiv prin recalcularea cotelor de pescuit.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu