Romsilva: Măsuri suplimentare pentru prevenirea şi stingerea incendiilor în fondul forestier Recomandat

Miercuri, 11 August 2021 11:37
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a adoptat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea şi stingerea incendiilor în fondul forestier administrat, având în vedere riscurile sporite de producere a acestora, pe fondul caniculei prelungite, a creşterii activităţii turistice şi a intensificării activităţilor agricole pe terenurile limitrofe fondului forestier, potrivit unui comunicat al Regiei.
Astfel, a fost instituit serviciul de permanenţă la nivelul fiecărui ocol silvic din cadrul Romsilva, pentru comunicarea rapidă cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Gărzile Forestiere, sunt actualizate planurile de alarmare şi mobilizare a forţelor de intervenţie în caz de incendiu şi sunt intensificate acţiunile de patrulare şi supraveghere a fondului forestier şi a lizierelor pădurilor, în special a zonelor cu risc de producere a incendiilor, precum şi a traseelor frecventate de turişti.
De asemenea, pentru prevenirea extinderii incendiilor limitrofe fondului forestier, sunt întreţinute liniile izolatoare, colnicele şi şanţurille de minim sanitar. Personalul silvic va intensifica şi campania de informare a turiştilor, a angajaţilor firmelor de exploatare şi a deţinătorilor de terenuri limitrofe pădurilor, pentru a nu arde resturile vegetale şi a nu lăsa focul nesupravegheat.
În primele şase luni ale acestui an, în fondul forestier administrat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva s-au înregistrat 98 de incendii, care au afectat o suprafaţă cumulată de 553,8 hectare. Toate suprafeţele administrate de Romsilva care au fost afectate în anii trecuţi de incendiile de pădure au fost refăcute prin lucrări de regenerare a pădurilor.
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, se arată în comunicatul citat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu