04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Produse cu Salmonella găsite în magazinele Penny
Produse cu Salmonella găsite în magazinele Penny

Reţeaua de magazine Penny a anunţat retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum şi a ficatului de pui congelat, 1000 g, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis.
Compania poloneză Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum şi a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de producţie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”.
Compania a iniţiat retragerea produselor ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate.
Retailer-ul a avut un mesaj şi pentru clienţi, cărora le-a transmis să nu consume produsele amintite mai sus şi să le returneze.
Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.
Salmonella reprezintă cauza celor mai răspândite toxiinfecţii alimentare cu care se confruntă populaţia. Este o bacterie patogenă care cauzează boli infecţioase (febră tifoidă, intoxicaţii alimentare, paratifos etc.): „Simptomele infecţiei cu Salmonella - salmoneloza - sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greaţă, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă şi persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). Simptomele pot să apară după 6 - 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubaţie) şi durează în general până la o săptămână. În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă, iar deshidratarea atât de accentuată încât bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide şi electroliţi intravenos”, precizează medicii specialişti în boli infecţioase.


Articole înrudite